NOC-tekniker till Schibsted!

NOC-tekniker till Schibsted!

Vill du få chansen att arbeta i ett stort internationellt företag vars stora mål är att göra livet lättare för miljontals människor? Schibsted är nu i behov av dig som studerat IT eller teknik och vill arbeta med drift och övervakning av deras interna system. Ingen dag blir tråkig i din roll som NOC-tekniker eftersom arbetetsuppgifterna kommer vara väldigt varierande. Din arbetsplats kommer ligga centralt i Stockolm och därifrån kommer du få ha kontakt med människor världen över. För dig som visar framfötterna finns goda chanser att senare bli överrekryterad och klättra i karriären inom företaget.

Information om uppdraget

Academic Work söker för det internationella bolaget Schibsteds räkning en NOC-tekniker på heltid. Shibsted är uppdelat i flera bolag och din uppgift kommer vara att arbeta internt för att hjälpa dessa bolag med övervakning och drift. Om du får jobbet finns det goda chanser att bli överrekryterad till Schibsted och göra karriär inom koncernen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Schibsted. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare.

Arbetsuppgifter

Som NOC-tekniker kommer du arbeta med drift och övervakning av IT-system för Schibsteds interna system och hantera alla möjliga ärenden som kan tänkas uppkomma. Rollen är mycket varierande och passar dig som vill arbeta brett och lära dig mycket om många olika IT-discipliner.
Du kommer även driva mindre projekt i NOC:s räkning och ta emot dokumentation och kravställa gentemot interna systemägare

Tjänsten passar dig som är en flexibel person och gillar att jobba med ett brett arbetsområde - ingen dag är sig lik! Schemat är roterande på 6 veckor enligt nedan, ibland förekommer byten eller extra pass vid semestrar/utbildningar/sjukdom:

7 x 06:00-15:30
7 x fripass
7 x 21:00-06:30
7 x fripass
7 x 13:00-22:00
7 x fripass

Vidare är du en självgående och ansvarstagande person som på ett serviceinriktat sätt hanterar kritiska problem. Du är inte heller rädd till att mycket eget ansvar och kan snabbt komma igång själv med arbetet.

Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning inom IT eller teknik, eventuellt driftar dina egna linux-servrar.
  • Har kunskap i Mac OS, smartphones, nätverk, PC och har en förståelse för AD,VMWare och Web
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • Det är meriterande om du kan programmering eller scripting, tex i Bash och Python
Som person är du lättlärd och tar initiativ för att snabbt utvecklas på arbetsplatsen och lägger strukturerat upp ditt arbetssätt då man ibland leder inledningsdelen av den operativa IT-krishanteringen för en global koncern med närmare 100 bolag.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: 138 timmar per månad
  • Placering: Centrala Stockholm
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Schibsteds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Schibsted är en norsk mediekoncern med 1.500 anställda i Sverige. Kontoret i Stockholm är placerat centralt vid Kungsbron och verksamheten pågår dygnet runt.