Mycronic söker en ict application manager - finance

Mycronic söker en ict application manager - finance

Som ledande företag inom elektronikbranschen spelar Mycronics unika produkter och lösningar en viktig roll i utvecklingen av den framtida teknologin. Mycronics teknologi återfinns i allt från jetmotorer till pacemakers och används även av Nasa där tekniken gör det möjligt för deras robotar att utforska Mars. De befinner sig just nu i en expansionsfas där de vill fortsätta etablera sin verksamhet i fler länder och för att göra denna resa möjlig söker de personer som vill vara med och utvecklas tillsammans med dem! Låter detta som något för dig? Läs vidare!

Information om uppdraget

Har du det som krävs för att lyckas inom applikationslandskap i alla delar av organisationen? I den här rollen kommer du befinna dig i framkant av den internationella elektronikindustrin och ta dig an en bred roll med både strategiskt och operativt ansvar. Det kommer exempelvis innebära att säkerställa och förbättra Mycronics applikationsutveckling genom hela systemets livscykel. Idag använder de TeamEngine, Cognos, QlikView, Infor-M3, Medius/Pagero, Copernicus, men även en del integrationer till andra system.

Du kommer vara ansvarig för alla finansiella applikationer och dess användning över hela världen och ha en nära kontakt med kollegor från andra avdelningar och dotterbolag. Du kommer att arbeta gränsöverskridande mellan olika avdelningar och kulturer och exempelvis
 • Vara ansvarig för att möjliggöra affärer relaterade till alla finansiella system på global nivå. Detta innebär strategi-, färdplans- och livscykelplanering på alla nivåer
 • Identifiera möjligheter och leda förbättringsgrupper samt genomföra och säkerställa anpassning av applikationer, standardisering och dokumentation
 • Dagligen stödja slutanvändare på alla nivåer i organisationen och genomföra kontinuerliga förbättringar
 • Säkerställa en snabb och effektiv kommunikation till tredje linjens support- och förbättringsprojekt med utvalda leverantörer samt kravställa dem
 • Stödja Mycronics CIO vid genomförandet av särskilda initiativ samt dagliga operativa taktiska frågor
Vi söker dig som

Har du ett driv att leverera resultat, modet att testa nya vägar och en önskan att utvecklas tillsammans med företaget? Då kanske Mycronic är rätt plats för dig! Du är en lagspelare med en öppen attityd, en positiv inställning och tar stort ansvar. Du trivs i en global och snabbföränderlig miljö där din förmåga att prioritera och omprioritera kommer till sin fulla rätt. Du är nyfiken och vill ha en övergripande förståelse för Mycronics verksamhet inom olika områden.

Utöver detta har du även:
 • En kandidatexamen inom ekonomi, information och kommunikation, industeriell ekonomi eller annat relevant område
 • Arbetslivserfarenhet av applikationsförvaltning, implementering och förbättringsprojekt
 • Kunskaper i finansiella / redovisningsprinciper och Business Intelligence.
 • Erfarenhet i Application Change Control och ICT business process best practices
 • Kunskap och erfarenhet av ERP-system
 • Flytande i engelska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har
 • Erfarenhet av ERP-system så som Infors M3, SAP, Oracle, Jeeves, IFS, IBS, Microsoft Navision eller Dynamics
 • Kunskap och praktiskt erfarenhet av befintliga applikationer och plattformar hos Mycronic
Eftersom du kommer samarbeta med olika avdelningar och personer inom Mycronic så är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta bra med andra människor samt agerar lyhört och uppmärksamt på andras synpunkter och kompetens. Utöver det är du strukturerad och har en förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan även självständigt sätta upp planer för ditt arbete och bygga strukturer som andra kan använda och arbeta efter. Slutligen är du en ihärdig person och har en förmåga att arbeta hårt och förblir motiverad i en snabbt föränderlig miljö. Du tar ansvar, visar engagemang och gör vad som krävs för att uppnå dina och Mycronics mål.

Other information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, dagar med resande kan förekomma
 • Placering: Stockholm, Täby
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mycronics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på johanna.sorell@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mycronic är ett svenskt High-tech-företag med fler än 900 medarbetare som engagerar sig i företagets utveckling, tillverkning och marknadsföring. Mycronic erbjuder dig att vara del av ett växande företag med ett öppet arbetsklimat och kompetenta kollegor. Medarbetarna lär sig av varandra och delar sin expertis för att driva innovativ utveckling och öka kundvärdet. Tack vare olika perspektiv, bakgrund och kompetens fortsätter de att driva Mycronic framåt och du kommer att vara en viktig person i deras fortsatta framgång. Mycronics tre kärnvärden passion för affärer, passion för teknologi och passion för människor guidar, driver och förenar medarbetarna runt om i världen. Bli en del av det!