Application Manager Finance till Mycronic

Application Manager Finance till Mycronic

Har du några års erfarenhet av exempelvis systemförvaltning eller applikationsutveckling, kunskaper inom ERP-system och är sugen på nästa utmaning i karriären? Mycronic är ledande inom elektronikbranschen och dess teknologi återfinns i allt från jetmotorer till pacemakers och används även av Nasa där tekniken gör det möjligt för deras robotar att utforska Mars. Mycronic befinner sig just nu i en expansionsfas där de vill fortsätta etablera sin verksamhet i fler länder och för att göra denna resa möjlig söker de personer som vill vara med och utvecklas tillsammans med dem!

Information om uppdraget

I rollen som Application Manager Finance kommer du vara ansvarig för alla finansiella applikationer och dess användning globalt. Mycronic präglas av en varierad arbetsmiljö med innovativa och tekniskt nyfikna medarbetare från hela världen. Du kommer att tillhöra Mycronics växande ICT-organisation (Information and Communication Technologies) som i dagsläget består av 12 personer i olika roller och erfarenhetsnivå. För att trivas i rollen och hos Mycronic tror vi att du motiveras av en snabbföränderlig miljö där din förmåga att prioritera och omprioritera kommer till sin fulla rätt.

Academic Work är ansvarig för rekryteringsprocessen men du kommer att anställas direkt hos Mycronic.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha både strategiskt och operativt ansvar och säkerställa och förbättra Mycronics applikationsutveckling genom hela systemets livscykel. Du kommer även vara ansvarig för att möjliggöra affärer relaterade till alla finansiella system på global nivå. Idag använder Mycronic TeamEngine, Cognos, QlikView, Infor-M3, Medius/Pagero, Copernicus, men även en del integrationer till andra system.

Du kommer exempelvis
 • Identifiera möjligheter och leda förbättringsgrupper samt genomföra och säkerställa anpassning av applikationer, standardisering och dokumentation
 • Ge stöd till slutanvändare på alla nivåer
 • Stödja Mycronics CIO och Head of group ICT Application Deliveries vid genomförandet av särskilda initiativ samt dagliga operativa taktiska frågor
Vi söker dig som
 • Har en kandidatexamen inom ekonomi, information och kommunikation, industriell ekonomi eller annat relevant område
 • Har arbetslivserfarenhet av applikationsförvaltning, implementering och förbättringsprojekt
 • Har kunskaper inom finansiella/redovisningsprinciper och Business Intelligence.
 • Kunskap och erfarenhet av ERP-system
 • Är flytande i engelska i tal och skrift.
Eftersom du kommer samarbeta med olika avdelningar och personer inom Mycronic så är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga samt agerar lyhört och uppmärksamt på andras synpunkter och kompetens. Utöver det är du strukturerad och har en förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du kan även självständigt sätta upp planer för ditt arbete och bygga strukturer som andra kan använda och arbeta efter. Slutligen är du en ihärdig person och har en förmåga att arbeta hårt och förblir motiverad i en snabbt föränderlig miljö. Du tar ansvar, visar engagemang och gör vad som krävs för att uppnå dina och Mycronics mål.

Other information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, dagar med resande kan förekomma
 • Placering: Stockholm, Täby
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mycronics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på johanna.sorell@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mycronic är ett svenskt High-tech-företag med fler än 900 medarbetare som engagerar sig i företagets utveckling, tillverkning och marknadsföring. Mycronic erbjuder dig att vara del av ett växande företag med ett öppet arbetsklimat och kompetenta kollegor. Medarbetarna lär sig av varandra och delar sin expertis för att driva innovativ utveckling och öka kundvärdet. Tack vare olika perspektiv, bakgrund och kompetens fortsätter de att driva Mycronic framåt och du kommer att vara en viktig person i deras fortsatta framgång. Mycronics tre kärnvärden - passion för affärer, passion för teknologi och passion för människor -guidar, driver och förenar medarbetarna runt om i världen. Bli en del av det!