Backendutvecklare till Nowhere Networks

Backendutvecklare till Nowhere Networks

Har du ett intresse för programmering, molnplattformar och sjöfartsindustrin? Nu söker Nowhere Networks efter en backendutvecklare för att utöka teamet. Tjänsten är en ypperlig möjlighet för dig som är i början av din karriär men ändå har något års praktisk yrkeserfarenhet.

Information om uppdraget

Nowhere Networks är ett svenskt snabbväxande högteknologiskt företag som utvecklar en kostnadseffektiv bredbandslösning för den maritima industrin. Deras mission är att tillhandahålla bredbandstjänster med hög hastighet på fartyg, oljeplattformar, fiskodlingar och andra objekt inom sjöfartssektorn. Den tekniska lösningen är unik och helt egenutvecklad och bolaget har redan nått en världsledande position trots att bolaget etablerades så sent som 2017. Bolaget har välkända kunder såsom DFDS, Tallink, Colorline och Destination Gotland.

På Nowhere Networks kommer du jobba med mjukvaruutveckling. I rollen kommer du främst att jobba med applikations- och backend-programmering. Här får du vara med och vidareutveckla framtidens innovativa kommunikationslösningar för fartyg.

Tjänsten är en direktrekrytering, vilket innebär att processen sker via Academic Work men du kommer att anställas direkt hos Nowhere Networks.

Arbetsuppgifter

Som en del i teamet jobbar du med främst med Java. Vi ser därför helst att du har en bakgrund i Java eller något liknande objektorienterat språk. Du kommer att vara delaktig i hela produktutvecklingskedjan med stor möjlighet till påverkan. Arbetet innebär både framtagning av nya och uppdatering av befintliga produkter. Arbetet är självständigt och stimulerande och du är delaktig i hela processen från ax till limpa.

Vi söker dig som
 • Har minst 1-2 års praktisk yrkeserfarenhet
 • Har erfarenhet som javautvecklare eller har många egna projekt att visa upp
 • Goda kunskaper i Java
 • Har ett stort intresse för programmering
 • Goda kunskaper i såväl svenska som engelska
Det är även meriterande om du har erfarenhet av:
 • Spring Boot
 • SQL och/eller ElasticSearch
 • AWS
 • Node.js
Som person är du lösningsorienterad, flexibel och tekniskt intresserad. Du är nyfiken och drivs av att ständigt lära dig nya saker. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna egna initiativ och hittar kreativa lösningar på de problem som uppstår.

För att lyckas i rollen bör du vara villig att driva utvecklingsprojekt och ta dem från design till implementation.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, med inledande provanställning
 • Placering: Bromma, Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se