Mjukvaruprogrammerare inom OpenGL och OpenCL till FLIR Systems

Mjukvaruprogrammerare inom OpenGL och OpenCL till FLIR Systems

Arbeta nära spjutspetsteknologi och med att lösa komplexa tekniska utmaningar som direkt påverkar de inbyggda systemen i IR-kameror. Här får du möjligheten att arbeta i ett mjukvaruteam fullt av kompetens samt specialisera dig inom grafikprogrammering. Antingen är du nyutexaminerad civilingenjör inom datateknik eller har ett par års erfarenhet, det viktigaste är dock att du har intresset för OpenGL och/eller OpenCL!

Information om uppdraget

Academic Work söker en mjukvaruprogrammerare inom OpenGL och OpenCL till FLIR Systems. I rollen tillhör du Embedded Systems samt arbetar i ett mjukvaruteam där dina kollegor inriktar sig mot olika delar av mjukvaran, såsom OS- och applikationsutveckling. Teamet arbetar med avancerade algoritmer och det finns goda möjligheter att utvecklas inom fler mjukvaruområden på sikt.

FLIR System är världsledande inom sitt område och de växer som bolag. De arbetar hela tiden med den senaste tekniken och i rollen kommer du nära elektroniken och mekaniken i de högteknologiska värmekamerorna som både utvecklas samt produceras på bolaget.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos FLIR Systems. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare.

Arbetsuppgifter

Som mjukvaruprogrammerare kommer du arbeta med OpenGL- och OpenCL-programmering av de inbyggda systemen i FLIR Systems värmekameror. Du arbetar med ett till två projekt samtidigt och även om du till stor del styr ditt arbete själv arbetar du och ditt mjukvaruteam efter en strukturerad planering samt med dagliga scrummöten.

I projekten är din roll att implementera färdiga algoritmer i OpenGL och OpenCL. Du arbetar utifrån en färdig plattform och anpassar den till den kamera du arbetar med genom att bygga ut samt ta fram nya funktionaliteter. Dina kollegor i mjukvaruteamet kommer arbeta med andra områden av mjukvaran och det finns därför många delar att lära sig när det kommer till programvaran i inbyggda system.

Tjänsten passar dig som vill specialisera dig mot ett avancerat programmeringsspråk och samtidigt utvecklas inom andra mjukvaruområden. I rollen får du inblick i avancerade algoritmer och du kommer kunna ta rygg på de bästa.

Vi söker dig som
  • Har en avslutad ingenjörsutbildning med inriktning mot datateknik
  • Har kommit i kontakt med OpenGL eller OpenCL från antingen utbildning, intresse eller arbetsliv
  • Har mycket goda kunskaper i engelska, då kommunikationen kommer ske genom dessa språk
Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom området och om du har kunskaper i det svenska språket.

Som person är du en nyfiken lagspelare som vågar testa dig fram på ett självgående sätt. Du diskuterar och löser gärna problem med andra i grupp. Du har även ett stort intresse för den fysiska produkten och har lätt för att förstå avancerad teknik. Utöver det är du öppen, nyfiken och ambitiös samt engagerar dig i slutresultatets kvalitet.

Övrig information
  • Start: omgående
  • Omfattning: tillsvidare
  • Placering: Täby
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och FLIR Systems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork