Mjukvaruingenjör med intresse för C++ och IR-kameror till FLIR!

Mjukvaruingenjör med intresse för C++ och IR-kameror till FLIR!

Kom så nära tekniken det bara går genom att arbeta med komplex problemlösning av tekniska utmaningar. I rollen som mjukvaruingenjör utvecklar du prestandan och upplevelsen av värmekameror tillsammans med ett ingenjörsteam fullt av kompetens. Antingen är du nyutexaminerad civilingenjör eller har ett par års erfarenhet, det viktigaste är att du har intresse för programmering i C++ och IR-kameror!

Information om uppdraget

FLIR Systems tillverkar högteknologiska värmekameror och i rollen tillhör du avdelningen System and Sensor Functions" som arbetar med att ta fram systemfunktioner som bidrar till mätnoggrannhet och prestanda av värmekameror. Du kan läsa mer om FLIR här.

Gruppen består idag av cirka 35 personer med hög kompetensnivå från arbetslivet, masterutbildning och doktorandstudier. Med tanke på den avancerade tekniken i värmekamerorna kommer du därför gå in som junior och därefter få möjlighet till en lång utvecklingskurva genom att ta rygg på dina kollegor.

FLIR System är världsledande inom sitt område och de växer som bolag. De arbetar alltid med den senaste tekniken och i rollen kommer du arbeta nära elektroniken och mekaniken i de högteknologiska värmekamerorna som både utvecklas samt produceras på bolaget.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos FLIR Systems. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig fram tillsvidare, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer vara att utveckla och underhålla mjukvara för IR-kameror. Arbetet kommer bedrivas tillsammans med andra utvecklare inom embedded-teamet och ni utför komplex problemlösning genom agila arbetsmetoder.

I arbetet testar du dig fram och eftersom du sällan arbetar efter ett facit är det viktigt att hålla en pragmatisk inställning. Utvecklingen av IR-kameror baseras på en existerande Linux-plattform och du programmerar i C++.

Tjänsten passar dig som vill fördjupa dig inom IR-kameror och har drivkraften till att förstå hur saker och ting fungerar. Med stöttning av ditt team med tekniskt skickliga ingenjörer lär du dig högteknologiska produkter på detaljnivå.

Vi söker dig som
  • Har en avslutad civilingenjörsutbildning inom mjukvara, matematik, system eller motsvarande.
  • Har mycket goda kunskaper inom Linux och C++.
  • Har ett stort intresse för avancerad teknologi.
  • Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift.
Som person är du kommunikativ då teamet rör sig över stora kontaktytor inom organisationen. Du är en nyfiken lagspelare som vågar testa dig fram på ett självgående sätt. Du löser och diskuterar gärna problem med andra i grupp, men vi ser även att du är van att axla stort ansvar. Du har ett stort intresse för den fysiska produkten och har lätt för att förstå avancerad teknik. Utöver det har du en förståelse för att det inte alltid går att hitta den perfekta lösningen och har därför inga problem för att arbeta med tekniskt avancerade problem.

Start: Enligt överenskommelse

Omfattning: Tillsvidare

Placering: Täby

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och FLIR Systems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)