Mekanikkonstruktör till högteknologiskt och globalt företag

Mekanikkonstruktör till högteknologiskt och globalt företag

Här finns möjligheten för dig som nyutexaminerad mekanikingenjör att lära dig av de bästa! Med en lång och gedigen upplärning kommer du ha förutsättningarna för att få den perfekta introduktionen till att bli en grym mekanikkonstruktör av högteknologiska produkter. Vi söker dig som brinner för att testa dina konstruktioner i verkligheten och som är nyfiken på optik- och automationsområdet. På företaget finner du en platt organisation och ett tätt sammansvetsat team där man värdesätter ett mindset av nytänk och samarbete!

Information om uppdraget

Academic Work söker en mekanikkonstruktör till vår kund. Du kommer att tillhöra ett team bestånde av mekanikkonstruktörer samt personer med kompetens inom bland annat mjukvara och elektronik. Tanken är att du ska ta över från en erfaren mekanikkonstruktör vilket innebär att du går bredvid personen de första åtta till tio månaderna.

På vår kund företag i Sverige utvecklas och produceras högteknologiska totalstationer som används vid mätning inom lantmäteri, bygg- och anläggningsindustrin. Här utvecklas och produceras mätinstrumenten på en och samma plats vilket gör att du hela tiden arbetar nära tekniken.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig tillsvidare.

Arbetsuppgifter

Som mekanikkonstruktör kommer du arbeta med konstruktion av utrustning som används i produktionen av vår kunds totalstationer. Utrustningen du konstruerar behöver tekniskt avancerade funktioner och tillsammans med dina kollegor hittar du lösningar kopplat till bland annat optik och automatisering. Det är ett kreativt arbete med många kontaktytor inom produktion, R&D samt specialistområden såsom lasermätning, optik och kamerateknik.

Upplärningen kommer innebära att du arbetar tillsammans med en erfaren kollega som du förväntas ta över från efter drygt åtta månader. Till en början kommer det vara fokus på att komma in i rollen och på produkterna, därför kommer den första tiden handla mycket om dokumentation av CAD-underlag. Det innebär att du går igenom tidigare konstruktioner samt lägger in dem i vår kunds system. Utöver det kommer en del tid användas till att lära dig hur kollimatorer fungerar, vilka är specifika optiksystem för branschen.

När du har lärt dig rollen till fullo kommer du till exempel att:
 • Ta fram koncept och konstruktion av kollimatorer (optik), teststationer, automationssystem (små och stora) och produktionsstationer
 • Effektivisera och förbättra befintlig produktionsutrustning
 • Göra felsökning och felanalyser
 • Utarbeta specifikationer och arbetsinstruktioner
 • Bygga mätsystem
 • Hjälpa övriga R&D grupper att konstruera för effektiv produktion
Tjänsten passar dig som drivs av att kunna gå ut i verkstaden för att testa dina konstruktioner. Om du dessutom brinner för mekanik samt är nyfiken på optik och automation är rollen perfekt för dig.

Vi söker dig som
 • Har en avslutad ingenjörsutbildning med inriktning mot mekanik
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och minst grundläggande kunskaper i svenska
Det är meriterande om du genom utbildning eller arbetslivet är inriktad mot optik, automatisering, robotsystem, produktion eller 3D CAD.

Som person är du strukturerad och ordningsam så att ingenting faller mellan stolarna i ditt arbete. Utöver det agerar på ett samarbetsvilligt sätt mot dina kollegor och visar lyhördhet inför deras idéer och tankar. Med en nyfiken inställning ställer du frågor när du fastnar, många gånger finns informationen du söker på andra avdelningar än den du tillhör. Utöver det är du händig och drivs av att se och testa ditt arbete i praktiken.

Övrig information
 • Start: augusti 2018
 • Omfattning: tillsvidare
 • Placering: Danderyd
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Detta globala företag grundades 1978 och har sitt huvudkontor i USA men har även bland annat produktion och utveckling i Stockholm. Företaget använder tekniska lösningar för att göra fältarbetare och mobil personal på företag och myndigheter mer produktiva. Lösningarna är inriktade på tillämpningar som kräver positionering eller placering, däribland lantmäteri, konstruktionsarbete, jordbruk, vagnparks- och tillgångsförvaltning samt kartläggning. Utöver positioneringsteknik, t.ex. GPS, laser och optik, kan företagets lösningar omfatta programvara med innehåll som är specifikt för användarens behov.