Mediadeskmedarbetare till NENT Group

Mediadeskmedarbetare till NENT Group

Har du ett stort intresse för teknik och produktion? Är du noggrann och serviceinriktad och vill jobba på Europas största mediahus med start i maj på deltid, heltid under sommaren och därefter deltid återigen? Om detta låter som du, sök tjänsten som Mediadeskmedarbetare redan idag!

Information om uppdraget

NENT Sport Sverige är ledande inom teknisk sportproduktion och producerar innehåll från de stora sporträttigheterna inkluderat UEFA Champions League, Premier League, NHL, NFL, F1 m.fl. Dessa sporträttigheter genererar över 30 000 livetimmar per år som NENT Sport idag producerar på Viaplay samt 10 sportkanaler. NENT Sport är nu ute efter en Mediadeskmedarbetare på deltid, som har möjlighet att arbeta heltid under en period till sommaren.

Mediadesken hanterar all den media som produceras och levereras av NENT Sport. I rollen som Mediadeskmedarbetare säkerställer du att all content som är planerad att användas för Viaplay eller sändningar finns tillgängligt. Du har ansvar för att kvalitetssäkra den färdiga produkten som levereras till NENT:s olika plattformar. Viss videoredigering i främst Adobe Premiere ingår i arbetet där man exempelvis klipper bort reklamavbrott och justerar ljudnivåer. Man arbetar nära sportredaktionen och är behjälplig med att ta fram och transkodera material.
Mediadesken har breda samarbeten med Viaplay och de övriga nordiska länderna inom NENT när det kommer till filleveranser och att dela sportmaterial inom koncernen. Genom detta samarbete agerar Mediadesken många gånger som en central punkt för att säkerställa att alla parter får tillgång till efterfrågat material.
I Mediadesken ingår även en Traffic-avdelning som ansvarar för all logistik beträffande program som ska sändas. Det innebär bland annat att ha kontakt med olika delar av koncernen samt distributörer för att få en överblick av allt som ska sändas. Traffic har även hand om det stora digitala arkiv där allt sport material sparas. Mediadesk- och Trafficenheten jobbar väldigt nära ihop och tanken är att man ska kunna utföra varandras arbetsuppgifter vid behov.

Du erbjuds
 • Ett arbete med varierande arbetsuppgifter
 • En möjlighet att arbeta med välkända varumärken
 • En arbetsplats med som värderar teamkänsla och samarbete högt
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter
 • Konvertera olika videoformat och hantera filöverföringar
 • Kvalitetskontrollera den färdiga produkten genom att gå igenom sändningsmaterial för att säkerställa att det inte finns några störningar i ljud och bild
 • Samarbeta med traffic-avdelningen som ansvarar för all logistik beträffande program som ska sändas. Mediadesk- och Trafficenheten jobbar ihop då tanken är att man ska kunna utföra varandras arbetsuppgifter vid behov
 • Arbeta koordinerande jämtemot flera olika avdelningar inom Nent group, däribland Viaplay
Vi söker dig som
 • Är studerande inom media/teknik på universitet eller högskola och har minst ett år kvar av dina studier
 • Har ett teknikintresse
 • Har grundläggande kunskaper inom Adobe Premiere och Adobe Media Encoder samt Excel
 • Obehindrat hanterar svenska och engelska i tal samt skrift, då båda dessa språk används i arbetet
Det är meriterande om du:

* Har arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare

Som person är du:
 • Lösningsorienterad
 • Samarbetsvillig/samarbetsförmåga
 • Serviceinriktad
Övrig information
 • Start: Maj 2021
 • Omfattning: Deltid vid behov och heltid delar av sommaren 2021
 • Placering: Södermalm, Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nent Sport Sveriges önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NENT Sport Sverige är en del av Nentgroup Sverige, som är ledande inom teknisk sportproduktion och producerar innehåll från de stora sporträttigheterna inkluderat UEFA Champions League, Premier League, NHL, NFL, F1 m.fl. Dessa sporträttigheter genererar över 30 000 livetimmar per år som NENT Sport idag producerar på Viaplay samt 10 sportkanaler.