Medarbetare inom finansiella instrument till Svensk Storbank

Medarbetare inom finansiella instrument till Svensk Storbank

Som medarbetare hos vår kund kommer du sitta i nybyggda lokaler med gym, restaurang och terrass. Rollen inom Data Management innebär att du kommer arbeta inom en avdelning för Investment Operations på en av Sveriges Storbanker. Du som söker är samarbetsvillig, tar initiativ och drivs av att utvecklas. För att du ska gå vidare i processen är det viktigt att du motiverar ditt intresse i motiveringsrutan. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Vi på Academic Work söker för kunds räkning en medarbetare med stort intresse för och kunskap i finansiella instrument. Vår kund är en svensk storbank där du kommer att tillhöra deras avdelning för Investment data. Avdelningen är vidare uppdelad i mindre team där du kommer arbeta i teamet för Data Management som består av 9 medarbetare.

Här kan du förvänta dig ett spännande arbete med processer relaterat till static data, värdering och klassificering av värdepapper som används för portföljmodellering, legal rapportering och olika riskbedömningar, samt portföljstrukturer och viss del i projektarbete då avdelningen är i en förändringsfas. I den här rollen kommer du sitta i ett team i deras nybyggda lokaler intill Mall of Scandinavia. Här får du möjlighet att kunna utnyttja restaurangen, ett gym samt härliga ytor såsom en terrass. Dina kollegor karaktäriseras av en hög och bred kompetens inom finans och med en stor vilja att förbättra och utveckla.

I den här processen tillämpar vi
 • Kreditupplysning, vilket vi på Academic Work kommer instruera vidare kring vid anställning.
 • För denna process krävs ett utdrag ur belastningsregistret. För att du ska vara aktuell i processen uppmanar vi dig beställa ett belastningsregister i samband med att du skickar in din ansökan här och skicka till registerutdrag@polisen.se eller med post till Rikspolisstyrelsen, Box 757, 981 27 Kiruna. Öppna inte detta kuvert. Vänligen skicka in det digitalt, för att korta ned ledtider.
Du erbjuds
 • En miljö med stort fokus på att göra det man brinner för
 • Ett långsiktigt uppdrag hos en bank med stora ambitioner
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande
Arbetsuppgifter

Som medarbetare i teamet för Data Management kommer du att hantera såväl nya som befintliga värdepapper, kontroller och skapande av värdepappersdata. Du kommer även att besvara frågor kring data i flera portföljsystem samt göra utredningar i situationer där något gått fel.

Du kommer till exempel att:
 • I samband med att en kund vill börja handla med värdepapper, lägga upp olika parametrar som exempelvis valuta och marknadsplats.
 • Arbeta med problemlösning och kontinuerligt förbättringsarbete av värdepappersdata.
 • Arbeta med portföljstrukturer och kontroller av värdepapperspriser.
Vi söker dig som

Vi söker dig som har studerat finansiell ekonomi och har goda kunskaper om finansiella instrument och finansmarknaden. Du behöver inte nödvändigtvis ha arbetslivserfarenhet inom detta område då du kommer att få en upplärning. Vi riktar oss därför till dig som är såväl junior i din karriär som till dig som har tidigare erfarenhet av en liknande roll.

Krav:
 • Gediget intresse och förståelse för finansiella instrument
 • Goda kunskaper i Excel
 • Då viss del av kommunikationen sker på engelska är du flytande i språket, både i tal och skrift.
Det är vidare meriterande om du:

* Har grundläggande förståelse för SQL

Som person har du lätt att lära, är analytisk, strukturerad och noggrann samtidigt som du kan behålla en helhetsbild i ditt arbete. Du tar egna initiativ och gillar problemlösning där detaljerna är viktiga. Då en del av rollen innebär att vara support internt är du serviceinriktad och kan på ett bra sätt kommunicera med olika människor. För att trivas hos vår kund tror vi vidare att du har förmågan att arbeta självständigt samtidigt som du är en prestigelös lagspelare.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 38,5 h/v
 • Placering: Solna, Stockholm
 • Övrigt: För den här tjänsten kommer vi begära ett belastningsutdrag samt utföra en kreditkontroll. Utöver det kommer du som anställs att skriva på ett separat sekretessavtal.
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se