Marknadsansvarig för Nordeuropa till tekniska företaget Recab

Marknadsansvarig för Nordeuropa till tekniska företaget Recab

Vill du arbeta i en teknisk och innovativ miljö i ett företag som hjälper nordeuropeisk industri att fungera i extrema miljöer under, på och ovan jord? Recab fortsätter att växa och söker nu dig som är redo att axla rollen som marknadsansvarig och driva företagets marknadsarbete framåt. Som marknadsansvarig erbjuds du en bred, ansvarsfull och operativ roll. Du får vara med att forma marknadsarbetet med strategiska inslag på nordeuropeisk nivå. Hos Recab välkomnas ditt initiativtagande och din kreativa sida då vi söker dig med förmågan att utmana Recab till att nå nya höjder inom marknadsföring!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Recabs räkning en marknadsansvarig som kommer att ansvara för marknadsföringen i Nordeuropa. Recab erbjuder innovativa lösningar inom bland annat sensorer, industriell kommunikation och skräddarsydda datorsystem som är konstruerade för att fungera i de mest extrema miljöer under, på och ovan jord. Deras kunder finns inom transport-, telecom-, försvars- och tillverkningsindustrin och deras levernatörer och samarbetspartners finns globalt.

På huvudkontoret i Hägersten där tjänsten är placerad kommer du att dela din vardag med 16 kollegor. Företaget har även kontor i Sollentuna, Eskilstuna, Norge och Danmark och är sammanlagt 32 medarbetare. Tidigare har tjänstens ansvarsområden varit en del av en annan roll, men då Recab fortsätter att växa behöver de nu utöka teamet med en marknadsansvarig på heltid.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Recab.

Arbetsuppgifter

Som marknadsansvarig kommer du arbeta i nära samarbete med företagets säljorganisation och ledning. Du kommer ansvara för marknadsföringen i Nordeuropa och arbeta på en operativ nivå med strategiska inslag. Resor i tjänsten till de olika kontoren förekommer några gånger per år, men ofta sker möten via videosamtal eller telefon.

Du kommer till exempel att:
 • Utveckla och genomföra den årliga marknadsplanen med budget baserat på Recabs företags- och säljstrategi
 • Ansvara för marknadsföringen i digitala såväl som analoga kanaler, exempelvis webbsida, sociala medier, flyers och tryckt material
 • Planera och genomföra marknadsaktiviteter såsom mässor och seminarium
 • Uppdatera företagspresentationer och annat marknadsmaterial
 • Arbeta med extern kommunikation genom pressreleaser och nyhetsbrev samt med intern kommunikation genom uppdatering av intranät samt skapandet av riktlinjer
Tjänsten passar dig som har några års erfarenhet av en roll inom marknadsföring där du självständigt har arbetat med liknande arbetsuppgifter och nu är redo att utvecklas och ta dig an en roll på nordeuropeisk nivå.

Vi söker dig som
 • Eftergymnasial utbildning inom marknadsföring eller annat relevant område
 • Minst 3 års erfarenhet av liknande ansvarsområden inom marknadsföring i ett B2B-företag
 • Erfarenhet av att producera innehåll i digitala kanaler såsom webbsidor och sociala medier samt kunskap inom SEO
 • Kunskap av bildredigering i exempelvis Indesign och Photoshop
 • Erfarenhet av Marketing Automation Systems som exempelvis HubSpot eller ActiveCampaign
 • God teknisk förståelse och intresse för att arbeta i ett tekniskt företag
 • Flytande kunskapar i engelska samt mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift då båda språken används i det dagliga arbetet
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av att arbeta på nordeuropeisk nivå
 • Erfarenhet av att arbeta i ett tekniskt företag med liknande produktområden som Embedded Computer Systems, Sensor & Vision eller Industrial Data Communication
Som person är du självgående och kan arbeta utan i förväg fasta rutiner eller vägledning. Du identifierar och sätter utmanande mål för såväl organisationen som för ditt eget arbete samt drivs av att se resultat. Eftersom rollen innebär många kontaktytor ställer det höga krav på din förmåga att samarbeta och skapa relationer till andra människor. Vidare för att lyckas i rollen är du kreativ och ser det som en självklarhet att ta initiativ och komma med nya förslag till att utveckla arbetet framåt.

Övrig information
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Hägersten, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Elin Yeap och Rekryteringskoordinator Malin Snårbacka
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Recabs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Recab utvecklar och distribuerar produkter och innovativa lösningar inom bland annat sensorer, industriell IT och skräddarsydda datorsystem. Dessa är byggda för att fungera i de mest extrema miljöer under, på och ovan jord. På kontoret i Hägersten välkomnas du av ett gäng engagerade medarbetare med en stark teamkänsla där Recabs värdeord - Trust, Passion and Proactive - genomsyrar arbetsplatsen.