Marketing Coordinator till Academic Works marknadsavdelning

Marketing Coordinator till Academic Works marknadsavdelning

Nu söker vi en Marketing Coordinator som vill utveckla innehåll och kommunikation, mot en eller flera av våra målgrupper, på det sätt som ger bäst effekt och skapar maximalt engagemang. Du kommer att ingå i vårt svenska marknadsteam på 6 personer som tillsammans ansvarar för att öka Academic Works kännedom och stärka vårt varumärke.

Information om uppdraget

De värderingar och den stämning som genomsyrar marknadsavdelningen, och hela Academic Work, är både inspirerande, energifull och varm. Här är alla drivna, engagerade och vill både utveckla och utvecklas. Att vara relevanta i vår kommunikation och leverera värdeskapande aktiviteter är lika givet som det är att vi alltid vill bli ännu bättre! En förutsättning för att lyckas med detta är att hålla högt tempo och ha riktigt roligt tillsammans. Hos oss blir du en värdefull person som får stort ansvar och möjlighet att vara med och påverka. Och du förväntas såklart bidra till vår grymma kultur.

Så beskriver Lina von Post, vår Head of Marketing and Communication, Academic Works marknadsavdelning och varför hon har valt att komma tillbaka till organisationen efter några år i annat sammanhang!

Nu söker vi dig som vill arbeta med att ta ansvar för och utveckla vår kommunikation mot någon av våra målgrupper; kund, kandidat, konsult och intern personal - på det sätt som ger bäst effekt och skapar maximalt engagemang. Som Marketing Coordinator arbetar du självständigt men i nära samarbete med dina kollegor. Du kommer att ansvara för kommunikation mot 1-2 av våra målgrupper samt ha andra ansvarsområden, varav ett kommer vara vår webb. Mer konkret innebär det att du kommer jobba med att uppdatera och förbättra innehållet på vår hemsida, följa upp effekten av kampanjer, producera redaktionellt innehåll och driva andra marknadsrelaterade projekt.

Din plats i vår organisation är i det svenska marknadsteamet, som idag består av 6 personer centralt. Tillsammans ansvarar vi för att öka kännedomen om Academic Work och stärka vårt varumärke bland såväl kunder, kandidater och konsulter. Vår funktion syftar till att skapa goda förutsättningar för andra delar av organisationen och därigenom stärka vår affär.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.

Arbetsuppgifter

Dina ansvarsområden innebär bland annat att;
 • Målgruppsanpassa kommunikation, samt delta i produktion av innehåll för några av våra målgrupper; kunder, kandidater, konsulter och interna medarbetare.
 • Ansvara för innehållet på den externa webben.
 • Distribuera innehållet i våra kanaler: eDR, sociala medier men med fokus på webb.
 • Skapa relevant innehåll och kampanjer för att attrahera till våra interna positioner.
 • Driva och ansvara för marknadsrelaterade projekt.
 • Genom omvärldsbevakning och trendspaning säkerställa att vi alltid utvecklar vårt innehåll och vår kommunikation efter vår målgrupps intressen.
 • Hantera den löpande administrationen kopplat till våra olika aktiviteter.
För dig som har erfarenhet av marknadsföring finns här möjlighet att komma in och utvecklas i en bred roll som Marketing Coordinator, där du både arbetar med löpande uppgifter så som att producera och anpassa innehåll för våra målgrupper, samt även driva egna projekt och kampanjer. För rätt person finns även möjlighet till ledaransvar i form av team leader för teamet.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning, med inriktning mot ekonomi/marknadsföring/kommunikation eller motsvarande.
 • Har minst 2 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation.
 • Har erfarenhet av en bred roll inom marknadsföring, gärna från en marknadsavdelning, där du har fått ta dig an olika arbetsuppgifter, så som webb, contentproduktion och projektledning.
 • Har god skriftlig kommunikativ förmåga. Vi tycker det är viktigt att ton och språk är anpassat till den målgrupp vi kommunicerar med.
 • Är flytande i svenska och engelska, då du kommer att producera material samt kommunicera på båda språken.
Det är meriterande om du;
 • Har arbetat i någon form av CMS-system tidigare och har förståelse för grunderna i hur man skapar SEO-optimerat innehåll.
 • Har tidigare erfarenhet av att kommunicera på webben, så som att ta fram och utveckla innehåll för webb.
 • Har erfarenhet av datahanteringssystem, ex Google Analytics eller annat analysverktyg.
 • Har varit med och utvecklat kampanjer från att sätta budskap till distribution i olika kanaler.
 • Har tidigare erfarenhet från en serviceinriktad roll, försäljningsorganisation, eller om du arbetat med marknadsföring B2B.
 • Har tidigare ledarerfarenhet.
För att lyckas i rollen är det ett stort plus om du är insatt i och nyfiken på hur digital marknadsföring utvecklas vad gäller nya kanaler och verktyg för distribution av innehåll. Precis som vi, vill du se resultat i det du gör, och därför tror vi att du gillar att hela tiden utvärdera och utveckla det du tar dig an.

I marknadsteamet jobbar vi självständigt men med en stark teamkänsla och vilja att hjälpa varandra för att lyckas. Idéer har vi gott om och det tror vi att du också har, och därför är det också viktigt att du kan prioritera det som är viktigast i ditt arbete och det som ger mest resultat.

Rollen kräver att du är duktig på och trivs med att etablera många relationer internt då du kommer att samarbeta med många andra delar av organisationen där ibland det svenska eventmarknadsteamet, våra kollegor inom Group Marketing, och medarbetare inom såväl sälj som leverans. För att trivas i rollen tror vi att du behöver gilla att dagarna ser olika ut och att förutsättningarna kan ändras med kort varsel.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med inledande provanställning
 • Arbetstider: Kontorstider
 • Placering: St. Eriksgatan 121, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Sara Andersson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök via annan site nedan (Ansök via Chrome). Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under mina sidor på din profil.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Academic Work är Home of the young professionals. Vi rekryterar och hyr ut young professionals - studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Läs mer på www.academicwork.se.