Mätningsingenjörer till Sweco

Mätningsingenjörer till Sweco

Vill du arbeta som mätningsingenjör hos ett bolag som planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer? Hos Sweco får du möjligheten att arbeta i några av de mest intressanta och komplexa uppdragen i Sverige. Nu söker vi dig som vill vara med på Swecos resa att förankra sin position som Sveriges ledande mätningstekniska konsult. Sök redan idag då vi går igenom ansökningarna löpande!

Information om uppdraget

I rollen som mätningsingenjör kommer du att tillhöra Swecos affärsenhet mätningsteknik som är en del av en nationell linjeorganisation som består av 13 grupper fördelat över 2 regioner. Avdelningen har ca 180 medarbetare utspridda på 20-talet kontor och har en lång erfarenhet av att jobba med kunder inom deras 3 huvudsakliga marknadssegment:
 • Infrastruktur
 • Energi och industri
 • Bygg och fastighet
Med Swecos goda rykte i branschen och samarbetet mellan de mätningstekniska grupperna löser de alltid sina kunders problem, oavsett komplexitet eller krav. Du kommer bli en del av en kultur med närvarande ledarskap och engagerade kollegor med möjlighet att utvecklas i din karriär. Ta chansen och kom in i denna miljö där majoriteten av gruppcheferna en gång började i rollen som mätingenjör för att sedan har utvecklats vidare till där de är idag som gruppchefer. Beroende på vad just du drivs av så finns det många vägar att gå inom Sweco!

Du erbjuds
 • En flexibel arbetsplats för att du ska kunna hitta balansen i livet, både hemma och på jobbet
 • En långsiktig roll där det finns goda utvecklingsmöjligheter framåt
 • Ett närvarande ledarskap som präglas av öppna dialoger
 • Att bli en del av ett företag som sedan 2021 finns med på den gröna listan över jämställda börsbolag samt rankas högst av alla teknikkonsultbolag bland landets blivande civilingenjörer och högskoleingenjörer
 • Du börjar din resa som konsult via Academic Work och kommer på sikt att erbjudas en anställning direkt hos Sweco förutsatt att båda parter är nöjda med samarbetet
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I din roll som mätningsingenjör ingår det att:
 • Vara länken mellan verklighet och ritning i Swecos uppdrag
 • Utföra och rapportera mättekniska arbeten med olika längd och karaktär under arbetsledning av en av vår kunds teknikansvariga mätningsingenjörer
 • Aktivt bidra till din egna utveckling tillsammans med din gruppchef
Vi söker dig som
 • Har en utbildning inom mätteknik, från antingen en YH-utbildning eller en högskole/civilingenjörsutbildning
 • Talar och skriver flytande på det svenska och engelska, då båda språken förekommer i det dagliga arbetet internt som externt
 • Har B-körkort
Vi ser det som meriterande om du:

* Har arbetslivserfarenhet inom relevant område

För att trivas i rollen är du en nyfiken och engagerad person. Då du kommer jobba ute hos Swecos kunder krävs det att du är självgående och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Som person är du initiativtagande och lyfter gärna dina idéer. Vidare är du en kommunikativ person som trivs i sociala sammanhang och har god samarbetsförmåga. Slutligen är du en noggrann person som säkerställer att du genomför ditt arbete med hög kvalitet.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm. Resor i Sverige kan förekomma i tjänsten beroende på vilken grupp du kommer tillhöra.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco är ledande inom digitala arbetssätt och utvecklar den mätningstekniska affären i samverkan med deras övriga 18 000 konsulter och dess kunder inom Europa. De är en av de största leverantörerna på den mätningstekniska marknaden vilket skapar stora möjligheter till att implementera ny teknik och arbetssätt för att tillmötesgå deras kunders behov.