Logistikutvecklare till Bokhandelsgruppen

Logistikutvecklare till Bokhandelsgruppen

Du tar din första klunk kaffe på morgonen, ställer ner koppen och fäller upp datorn. Även om du jobbar hemifrån just nu har du ständig kontakt med omvärlden och intrycken slutar aldrig komma in. Du vet hur många beställningar som gjorts, hur konsumentbeteendet ändras inom loppet av veckor och du klurar dagligen på vad ni behöver göra för att möta de successivt ökande kraven som ställs på e-handeln. Det är dynamiken, de skarpa lägen du ställs inför och slutmålet som är att sprida kunskap i samhället som driver dig i din roll. Så här kan din vardag se ut i tjänsten som logistikutvecklare på Bokhandelsgruppen. Är du den vi söker? Läs vidare och sök tjänsten idag, vi tillämpar löpande urval.

Information om uppdraget

De uppskattade varumärkena Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play gör att Bokhandelsgruppen är Sveriges ledande bokhandelsaktör. Nu söker vi dig som brinner för logistik och som vill vara med att utveckla Bokhandelsgruppens logistikflöden med kunden i fokus. Du ingår i ett team av tre personer men samarbetar mycket nära bland annat försäljning, kundservice och inköp samt extern 3PL-partner. Tillsammans ser ni till att hela det fysiska flödet av böcker från våra leverantörer via lagret når fram till kunderna snabbt och smidigt.

Tjänsten är en visstidsanställning med tillträde i vår fram till mars 2022 på 100 %.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med flera spännande projekt inom logistikorganisationen där samarbete med både interna kollegor och externa partners ingår. Vi förväntar oss att du tycker om att vara aktiv i strategiska dialoger, att du drivs av ständiga förbättringar och att du vill bidra till utveckling av hela Bokhandelsgruppens kunderbjudande tillsammans med deras 3PL-partner.

I tjänsten ingår även bokslut och budgetarbete samt att löpande ta fram rapporter och göra analyser och uppföljning av till exempel lagret. I vanliga fall ingår resor över dagen till Förlagssystem i Falun, men tillsvidare råder hemmaarbete. Du rapporterar till Logistikchef.

Tjänsten passar dig som har erfarenhet inom logistikområdet, gillar analys och drivs av att arbeta på ett företag som gör skillnad - där varje leverans leder till mer kunskap.

Vi söker dig som
  • Arbetat några år med liknande arbetsuppgifter och har du erfarenhet av logistik inom detaljhandeln är det extra meriterande
  • Har en relevant akademisk utbildning inom logistik eller som civilingenjör
  • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Van att leda projekt av olika storlek
Det är meriterande om du:
* Har erfarenhet av att arbeta agilt, har erfarenhet av projekt inom IT och intresseras av hållbarhetsfrågor

För att både trivas och lyckas i rollen krävs det att du är analytisk, kommunikativ och drivs av att arbeta mot gruppens gemensamma mål.

Övrig information
  • Start: Omgående enligt överenskommelse
  • Omfattning: Vikariat 1 år med chans till förlängning
  • Placering: kontor vid Lindhagen i centrala Stockholm
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bokhandelsgruppens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med de starka och uppskattade varumärkena Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play är Bokhandelsgruppen Sveriges ledande bokhandelsaktör. I över 100 butiker och på nätet erbjuder Akademibokhandeln ett stort och väl sammansatt sortiment av böcker samt inspirerande varor för alla som vill planera och förvara, skriva och skapa eller samlas kring spel och pussel.
Bokus är bokhandeln på nätet med över 10 miljoner fysiska och digitala böcker från hela världen.
Abonnemangstjänsten Bokus Play erbjuder tusentals ljud- och e-böcker för livets alla bokstunder.
Med visionen Läsglädje för alla, varje dag vänder vi oss till privatpersoner, företag, bibliotek och offentlig verksamhet. Gruppen omsätter ca 1,8 miljarder kr. Ägare är Volati och företagsledningen.