Logistikkoordinator med ekonomikunskaper till x-sam

Logistikkoordinator med ekonomikunskaper till x-sam

Ser du lösningar och möjligheter istället för problem och har en analytisk förmåga utöver det vanliga? Är du duktig på att hantera information i Excel och gillar samtidigt att ha kontakt med kunder och leverantörer i ditt dagliga arbete? Om detta låter spännande kan du bli X-Sams nya logistikkoordinator! Skicka in din ansökan redan idag och ta chansen till ett nytt steg i karriären och att få en långsiktig och utvecklande roll inom distributionsbranschen!

Information om uppdraget

Academic Work söker för X-Sams räkning en logistikkoordinator med ekonomiansvar. Företaget växer och genomgår just nu en spännande omorganisering, och söker därför en till medarbetare!

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos X-Sam. X-Sams intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är utformad så att du till 70% jobbar med logistik och 30% med ekonomi. Du får själv avgöra hur du vill lägga upp arbetet, och hur du vill fördela dina dagar mellan logistik- och ekonomirelaterade uppgifter.

Som logistikkoordinator kommer du huvudsakligen att arbeta med att ha daglig kontakt med företagets kunder och leverantörer. Ärenden som kan komma in är framförallt frågor relaterade till leveranser eller bokningar, som exempelvis leveranstider, priser och returer. Frågor relaterade till hela flödet kan inkomma och där blir det din uppgift att leverera service i världsklass till kunder och leverantörer.

Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Planering, avvikelsehantering och uppföljning av leveranser
 • Hantering av sedlarna
 • Bokning av transporter
 • Daglig kontakt med både kunder och underleverantörer
Ekonomiansvaret innebär att du sköter månadsbokslut, skapar fakturaunderlag till ekonomiavdelningen, dubbelkollar fakturor samt utreder eventuella fel eller avvikelser. Du kommer även sitta med indexjusteringar, prisjusteringar och reklamationer (gärna inom transport).

Vi söker dig som
 • Har mycket goda kunskaper i Excel
 • Har god erfarenhet från ekonomirelaterade uppgifter, alternativt relevant utbildning i ekonomi
 • Har tidigare erfarenhet från ett yrke inom servicebranschen, då arbetet innebär daglig kontakt med kunder och leverantörer
 • Är flytande i svenska språket i både tal och skrift, då båda språken förekommer i dagligt arbete
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom logistikområdet, kundtjänst och/eller underleverantörshantering. Har du en eftergymnasial utbildning inom logistik är det ett extra plus. Vi ser också gärna att du har ett intresse för IT och lätt för att lära dig nya datasystem.

För denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper; detta för att du ska trivas bra hos företaget på lång sikt och även för att du själv ska känna att det är en stimulerande miljö att arbeta i. Vi söker dig som är initiativtagande, lösningsorienterad och snabblärd. Då tjänsten kommer innebära support mot kunder och leverantörer har du ett servicetänk utöver det vanliga och gör allt för att sätta kunden i fokus. För att trivas i teamet ser vi vidare att du är sprider positiv energi omkring dig, är framåt och tycker om att arbeta i grupp.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Jordbro
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och X-Sams önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Koordinator, Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

X-Sam är ett affärsområde inom JF Hillebrand Logistics, och har utvecklat ett koncept för gemensam distribution till mottagare av alkoholhaltiga drycker över hela Sverige. I dagsläget används 17 X-dock-terminaler i Sverige och därifrån distribueras drycker till t.ex. Systembolaget, dagligvaruhandel, restauranger, hotell och grossister. X-Sam tror på att jobba över konkurrensgränserna för att uppnå den högsta möjliga effektiviteten för varje enskild kund. Kostnad, miljö och kvalité är företagets främsta ledord!