Logistikassistent till Vingruppen i Norden

Logistikassistent till Vingruppen i Norden

Är du i början av din karriär och vill bredda din erfarenhet inom logistik, service och administration samtidigt som du får lära dig mer om viner från alla världens hörn? Då är detta tjänsten för dig! Vingruppen söker nu en logistikassistent. Du välkomnas till en koordinerande, fartfylld och varierad roll där du kommer ha kontakt med vinproducenter från hela världen.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Vingruppen i Nordens räkning en logistikassistent. Vingruppen i Norden består av fem importörer - VinUnic, Wineworld, the Wineagency, Valid Wines och Quaffable Wines - som tillsammans har ett av branschens bredaste sortiment. Rollen som logistikassistent inkluderar också arbete med systerföretaget Arcus Sweden. I Stockholm sitter de centralt på Regeringsgatan i fräscha och trevliga lokaler. Sammanlagt är de ett 50-tal medarbetare i bolaget och du kommer att tillhöra logistikavdelningen.

Uppdraget är ett vikariat till en början om sex månader med god chans till förlängning förutsatt att alla parter är nöjda.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som logistikassistent kommer du att samarbeta tätt ihop med dina kollegor på logistikavdelningen och fungera som en länk mellan vinbolagen, producenter, fraktförmedlare och lagret. Arbetet är brett och varierande och du kommer till exempel att:
 • Granska orderbekräftelser
 • Hantera årgångsförändringar
 • Boka transportordrar
 • Leveransbevaka samt se till att varor hämtas i tid
 • Övrig administration såsom att upprätta ekocertifikat och arkivera dokument
Tjänsten passar dig som har något års erfarenhet av att jobba med logistik, service eller liknande arbetsuppgifter och som nu vill ta chansen att samla på dig mer erfarenhet för framtiden. Har du ett intresse att lära dig mer om vinbranschen ur ett logistikperspektiv så kommer du hos Vingruppen få insikt i hur viner från alla världens hörn hamnar hos restauranger och i hyllorna på Systembolaget.

Vi söker dig som
 • Har en avklarad gymnasial utbildning
 • Har goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal såväl som skrift då båda språken används i det dagliga arbetet
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av en liknande roll inom logistik
 • Kunskap om vin- och spritbranschen
I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för tjänsten. Vi ser därför att du i din ansökan skickar med ett personligt brev med en motivering till varför du söker tjänsten. Som person är du nyfiken och problemlösande samt flexibel då du kommer att hantera flera ärenden parallellt. Du tar ansvar för att dina arbetsuppgifter drivs mot målets riktning och levereras i tid och du kan snabbt kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Vidare är det viktigt att du är serviceinriktad eftersom du kommer att ha flera kontaktytor både via telefon och mail. Du är mycket noggrann genom att du följer de kvalitetsstandards som behövs för arbetet samt följer upp och ser till att ingenting lämnas åt slumpen.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Regeringsgatan, Stockhom / Remote
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vingruppen i Norden önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se