Leveransansvarig för systemet RPO till SJ!

Leveransansvarig för systemet RPO till SJ!

Inom SJ så pågår det idag ett antal initiativ i syfte att förbättra och utvidga den dynamiska prissättningen till fler tågsträckor, varpå leveransansvarig även kommer vara involverade och en viktig roll i dessa projekt. SJ har dessutom en målsättning att bli Sveriges mest digitaliserade företag inom 5 år. Här trivs du om du vill ha en ansvarstagande roll för systemet och utveckla det framåt. Att SJ sitter vid Stockholms mest centrala plats med utsikts över stadshuset kommer göra att du trivs ännu mer!

Information om uppdraget

Academic Work söker för SJs räkning leveransansvarig för system RPO (Rail Price Optimizer). RPO är ett system för att optimera och dynamiskt prissätta SJs biljetter utifrån historik och säljprognoser. SJ har upphandlat RPO som en tjänsteleverans från företaget JDA. Systemet har 5-8 st SJ användare från Revenue management gruppen.

Du erbjuds
 • Att arbeta i ett stort och komplext IT-landskap bestående av cirka 150 system
 • Utgöra en nyckelroll som innefattar mycket eget ansvar med nära dialog med verksamheten och leverantörer
 • Möjlighet att genomföra, medverka och eller leda förändringsarbete inom utveckling, konfiguration och systemdesign.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Leveransansvarig på SJ IT för RPO så är du ansvarig för att aktivt driva, underhålla och tillsammans med SJs affärsverksamhet vidareutveckla RPO både på kort och lång sikt. Du kommer att ha en nära och kontinuerlig dialog med leverantören för RPO, SJs driftpartner HCL samt med de leveransområdena där det finns beroenden. Från respektive leverantör kommer du att beställa utveckling, underhåll och produktionskörningar. Du kommer att tillse att systemdokumentation, processbeskrivning, nulägesarkitektur och licensiering. finns och är tillgängliga och är aktuella.

Du kommer exempelvis att:
 • Stötta utvecklingsprojekt och olika initiativ som rör eller påverkar RPO genom att vara specialist inom aktuella delområden med tillräcklig detaljkunskap
 • Identifiera och föreslå förbättringar för leveransområdet tillsammans med SJs affärsverksamhet och våra leverantörer
 • Ta fram förvaltningsbudget och prognos samt göra ekonomisk uppföljning
 • Säkra driftstabilitet och kommunicera status till berörda
Vi söker dig som
 • Har en relevant högskole- eller civilingenjörsexamen alternativt motsvarande kunskapsnivå
 • Har ett stort intresse för systemförvaltning och förståelse för IT-integrationer
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift, då båda språken används dagligen inom organisationen
Då du kommer att arbeta nära användarna av systemet ses det som ett extra plus om du har erfarenhet eller intresse för beräkningar eller finansiella analyser.

Som person är du bra på att bygga relationer och samverka med olika intressenter inom IT och med leverantörer. Du är social och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du är van att driva initiativ, planera och organisera och framgångsrikt sätta strukturer.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Tillsvidareanställning med inledande provanställning
 • Placering: Vasagatan 10, Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SJs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se