Kvantitativ Analytiker med projektledaransvar till Ungdomsbarometern

Kvantitativ Analytiker med projektledaransvar till Ungdomsbarometern

Sedan CD-spelaren var årets julklapp har Ungdomsbarometern hjälpt allt från statliga myndigheter till intresseorganisationer, mediehus och konsumentvaruföretag att ligga steget före när tiderna förändras. Nu söker de en ny kollega, en erfaren Kvantitativ Analytiker, till deras härliga kontor på Kammakargatan i centrala Stockholm. Kanske är det du?

Information om uppdraget

Ungdomsbarometern är Sveriges ledande analysföretag inom områden som påverkas av vad unga tycker, tänker och gör. Ungdomsbarometerns uppgift är att hålla koll på allt från megatrender till snäva subkulturer, beskriva unga på ett sätt de själva känner igen sig i, och inte minst dra slutsatser som inspirerar till handling. Även om 15- till 30-åringar är kärnpubliken, rör de sig ofta över bredare åldersspann än så. Ungdomsbarometerns uppdragsgivare är flera av Sveriges stora och kända företag och organisationer, allt från konsumentvarumärken och mediehus till utbildningsanordnare, branschorganisationer, fackförbund och statliga myndigheter.

Nu söker de en erfaren kvantitativ Analytiker till teamet, som kommer arbeta med fokus på datahanteringen i analysuppdraget, men även vara med från ax till limpa och ha ett övergripande ansvar för processens gång. Du kommer ingå i ett team om 9 personer där samtliga kollegor brinner för sitt jobb. Stämningen på kontoret präglas av en härlig, social atmosfär med bra sammanhållning och högt i tak.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Ungdomsbarometern.

Arbetsuppgifter

Som kvantitativ analytiker kommer du exempelvis att arbeta med:
 • Bearbetning, analys och sammanställning av kvantitativ data
 • Programmering i undersökningssystem
 • Hantering av analyssystem och utveckling av analysprocesser
 • Projektledning
Då du är van vid arbetsuppgifterna sedan tidigare kommer du få stort ansvar och bli en viktig roll inom företaget genom att driva och projektleda flera uppdrag parallellt.

Tjänsten passar dig som vill arbeta på ett litet bolag med stort ansvar, där du får ta ett helhetsgrepp över flera intressanta och högaktuella analysuppdrag. Kanske arbetar du idag i en större organisation och vill nu få en mer betydande och bred roll på ett mindre företag? Eller så kanske du har arbetat på ett litet bolag sedan tidigare, och lockas av Ungdomsbarometerns fokusområden? Men även om du har en annan bakgrund och känner att rollen är klippt och skuren för dig välkomnar vi din ansökan.

Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom statistik, sociologi, ekonometri, samhällsvetenskap eller liknande
 • Har minst 3 års arbetslivserfarenhet från liknande arbete
 • Har kunskaper inom t.ex. R, SAS, SPSS eller Stata
 • Har professionell kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift
Det är meriterande om du har arbetat i Tableau, ConfirmIT, Market Sight, Qualtrics eller liknande.

I denna process lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och intresse för rollen. Det är därför viktigt att du som söker är positiv, social och har en kommunikativ ådra för att lättast kunna passa in i teamet och tycka att arbetet är roligt. Som person är du initiativtagande och självgående, och då rollen innefattar mycket siffror och statistik krävs det att du är analytisk och strukturerad. Ungdomsbarometern verkar i en snabbrörlig bransch, så förutom ett intresse för samhällsföreteelser och omvärldsbevakning tror vi även att du som söker är van att arbeta flexibelt och prestigelöst.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning
 • Placering: Kammakargatan, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Ungdomsbarometerns önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på amanda.axelsson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Ungdomsbarometern här - Ansök nu och bli en del av deras resa framåt!