Kvalitetsansvarig till ALS

Kvalitetsansvarig till ALS

Har du en naturvetenskaplig utbildning och arbetslivserfarenhet från läkemedelsbranschen? Trivs du i en roll där du får arbeta med Quality Assurance och vill vara en del av kvalitetsarbetet på det växande företaget ALS Scandinavia AB? Sök tjänsten idag och ta chansen till ett betydelsefullt arbete!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Kvalitetsansvarig till ALS Scandinavia AB (Mikrolab) i Sollentuna.

Sedan 2017 ingår bolaget Mikrolab Stockholm AB i ALS Scandinavia AB och har därför behov av att rekrytera en kvalitetsansvarig till till kontoret i Sollentuna (Rotebro). ALS Scandinavia AB i Sollentuna (Mikrolab Stockholm AB) är ett mikrobiologiskt konsultlaboratorium som ingår i ALS Scandinavia AB med sina 350 laboratorier och ca 13 000 anställda i över 55 länder, världsledande inom analys och testning. I Sollentuna utförs högkvalitativa mikrobiologiska analyser för kunder inom läkemedel, medicinteknik, livsmedel och vatten. De hjälper kunder med många olika frågeställningar inom mikrobiologi, från råvara till färdig produkt. Förutom rutinanalyser hjälper dem kunderna med exempelvis specialstudier, valideringar, omgivningshygien, utbildningar och rådgivning inom mikrobiologi.

På ALS ser man medarbetarna som den största resurs. De erbjuder dig ett härligt arbetsklimat där gemenskapen är A och O. Vidare umgås de anställda på ALS mycket tillsammans utanför arbetstid. För att dela Best Practice inom koncernen samarbetar man med hela nätverket inom ALS Global. För rätt person och för att på bästa sätt utvecklas inom koncernen finns möjlighet att bygga broar mellan siterna på global skala.

I rollen som kvalitetsansvarig kommer du att arbeta tillsammans med alla 12 medarbetare på kontoret i Sollentuna. Du kommer ansvara för att leda, underhålla och utveckla kvalitetsarbetet och säkerhetsställa kvaliten på kontoret.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos ALS Scandinavia AB (Mikrolab Stockholm AB) i Sollentuna. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsansvarig kommer du arbeta med att utveckla och leda kvalitetsarbetet för att säkerhetsställa kvaliten inom hela organisationen. Introduktionsperioden kommer att ske med hjälp av en kvalitetsansvarig på kontoret samt närmsta chefen som är VD: n på ALS Mikrolab Sollentuna. Förutom företagets kvalitetsansvarig, jobbar man tätt med säljarna, laboranter och kundtjänstmedarbetarna på kontoret.

Du kommer till exempel att:
 • Utveckla och övergripande leda kvalitetsarbetet
 • Säkerställa och utveckla kvalitetssystemet och arbetssätt inom organisationen
 • Återkoppla resultat och avvikelser relaterat till kvalitetsmålen
 • Ansvara för uppföljning och rapportering av reklamationer, samt för löpande förbättringsarbete
 • Ansvara för att kvalitetssäkra interna och externa valideringar
Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet inom kvalitetssäkring (GMP samt ISO 17025) och förändringsarbete. Utvecklingsmöjligheterna är stora i rollen som kvalitetsansvarig. På sikt kommer du ansvara för myndighets- och kundkontakter vid inspektioner och revisioner. Vidare erbjuder ALS dig en spännande miljö med möjlighet att påverka och utvecklas i ett internationellt företag med fokus på goda värderingar, ansvarstagande och viljan att lyckas tillsammans.

Vi söker dig som
 • Innehar en naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning, gärna inom mikrobiologi eller kemi
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
 • Har arbetat 2-4 år i en liknande tjänst, gärna inom läkemedelsindustrin
 • Har arbetat med GMP och ISO 17025 och ISO 13485
Det är meriterande om du tidigare har ansvarat för myndighets- och kundkontakter vid inspektioner och revisioner.

Som person är du driven och har en stor ambition att utvecklas som person. Du är noggrann i ditt arbete då du arbetar med regelverk mot myndigheter som Läkemedelsverket och Swedac. I den här rollen kommunicerar du med flera parter som leverantörer, kunder och kollegor. Därför är det viktigt att du har en stark verbal förmåga och är bra på att uttrycka dig, även i skrift. Eftersom att du har tidigare erfarenhet inom området arbetar du självständigt med ambitionen att utveckla de befintliga processerna för att göra dem ännu bättre. Vidare är du resultatinriktad och mån om att alltid göra ditt bästa för att uppnå deadline.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Fast lön
 • Placering: Sollentuna, strax norr om Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Olivia Unghammar, rekryteringskonsult. Mail.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och ALS önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [recruitmenstockholmsouth@academicwork.se @academicwork.se](mailto: recruitmenstockholmsouth@academicwork.se@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

ALS Mikrolabb Sollentuna är ett mikrobiologiskt konsultlaboratorium grundat 1974. Sedan 2017 ingår bolaget i ALS Scandinavia AB. ALS Scandinavia AB är ett företag inom ALS Group, som med sina ca 350 laboratorier och ca 13 000 anställda i över 55 länder är världsledande inom analys och testning.

I Sollentuna utför ALS Scandinavia AB högkvalitativa mikrobiologiska analyser för kunder inom läkemedel, medicinteknik, livsmedel och vatten. ALS Scandinavia i Sollentuna är både GMP-certifierade och ackrediterade av Swedac. De hjälper kunder med många olika frågeställningar inom mikrobiologi, från råvara till färdig produkt. Analyserna baseras ofta på den europeiska- och den amerikanska farmakopén, ISO-standarder (ISO 17025) och andra erkända standarder. Förutom rutinanalyser hjälper dem kunderna med exempelvis specialstudier, valideringar, omgivningshygien, utbildningar och rådgivning inom mikrobiologi.