Kredithandläggare till Elektroskandia, världens största el- och teknikföretag!

Kredithandläggare till Elektroskandia, världens största el- och teknikföretag!

Har du erfarenhet av ekonomi och kreditgivning sedan tidigare? Letar du efter en roll med varierande arbetsuppgifter och många olika kontaktytor? Missa inte chansen att få arbeta på ett av världens största el-teknikföretag och vara med på deras utvecklingsresa, sök tjänsten redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker åt Elektroskandias vägnar en Kredithandläggare till deras kontor i Sollentuna. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen, som är ett av världens största el- och teknikföretag etablerade i 44 länder runt om i världen. De arbetar med att marknadsföra samt sälja el material och system inom kraft/automation, tele/data/säkerhet, belysning, hushållsmaskiner och industriförnödenheter. I den här rollen kommer du tillhöra deras kreditteam om fyra personer, som är en del av ekonomiavdelningen.

Som Kredithandläggare kommer du ha en bred tjänst med varierande kvalificerade och även administrativa arbetsuppgifter sås som att göra kreditanalyser, hantera inkassoärenden och påminnelser, utredning av div olika slag och kundadministration. Du kommer vara en bollplank internt för dina kollegor och andra team, framförallt försäljningsorganisationen, och stötta i olika kredit- och riskfrågor. Det kommer även finnas utrymme i rollen att arbeta med att effektivisera processer och rutiner.

Du välkomnas till ett ljust och trevligt kontor med öppet kontorslandskap. Kontoret är beläget i Rotebro, Sollentuna, nära kommunikationer. Med pendeltåg från centralen till kontoret tar det bara 24 minuter. Teamet du kommer tillhöra har varierad bakgrund och erfarenhet och stämningen präglas av en värme, dialog och humor.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Elektroskandia.

Arbetsuppgifter

Rollen som Kredithandläggare är en bred tjänst med varierande arbetsuppgifter och med såväl externa som interna kontaktytor. Du kommer arbeta med alla former av kreditfrågor, så som kravhantering och kreditbedömningar, men även vara delaktig i interna processer som syftar till att förbättra kredithandläggningen samt öka effektiviteten.

Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Säkerhetsantering
 • Obeståndshantering
 • Kreditanalyser
 • Inkasso/påminnelser
Tjänsten passar dig som vill arbeta i en varierande roll med olika arbetsuppgifter kopplat till kreditgivning. Du trivs i en roll som präglas av mycket kommunikation med såväl kollegor som kunder, då rollen innefattar mycket kontakt internt och externt. Du drivs av att arbeta i team och är gärna behjälplig kollegor vid frågor samt hög arbetsbelastning.

Vi söker dig som
 • Har en yrkeshögskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi
 • Har minst 2 års tidigare erfarenhet av brett ekonomiarbete och administration
 • Erfarenhet av att ha arbetat kundnära och kravställande gentemot kund är ett krav (såsom att exempelvis hanterat påminnelser och inkassoärenden)
 • Goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel
 • Mycket goda kunskaper i såväl svenska och engelska, då båda språken kommer användas i arbetet dagligen
Det är starkt meriterande om du har ett par års arbetslivserfarenhet av kreditrådgivning.

Som person är du strukturerad och har en förmåga att prioritera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt, även när tempot är högt. Då de olika arbetsuppgifter som ingår i rollen är av varierande karaktär ställs det krav på att ha ett noggrant arbetssätt för att bli framgångsrik arbetet. Självklart gillar du även att arbeta i team och trivs med de många olika kontaktytor som rollen innebär, både internt och externt.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt, kortare uppsägningstid kan komma att prioriteras
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning
 • Placering: Norrvikenleden 97, Rotebro i Sollentuna
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Elektroskandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Elektroskandia är Sveriges ledande el-teknikgrossist och har idag mer än hundra års erfarenhet att luta sig emot. Elektroskandia är en del av Sonepar-koncernen ett av de största elgrossistföretagen i världen. I koncernen ingår idag mer än 167 företag i 44 länder, spridda över fem kontinenter. I deras position mellan tillverkare och slutkund, vill de vara mycket mer än en passiv länk i en kedja. De strävar efter att med sina system och erfarenhet, bidra till ökad effektivitet och lönsamhet i kundernas inköps- och säljorganisation.