Kort uppdrag som internkommunikatör till järnvägsentreprenören Strukton

Kort uppdrag som internkommunikatör till järnvägsentreprenören Strukton

Du vaknar på morgonen, hoppar på cykeln och skyndar iväg till pendeltåget. Du hinner precis in i vagnen innan dörrarna stängs och står flåsande och trängs bland de andra resenärerna. Du och miljontals andra. Visste du att det varje dag i Stockholm görs 1,7 miljoner påstigningar i all spårbunden trafik? Nu söker vi en Internkommunikatör som vill vara med och skapa intressant och tillgänglig kommunikation på ett av de ledande företagen som arbetar bakom kulisserna, Strukton Rail som är Sveriges största privata järnvägsentreprenör.

Detta är ett interimsuppdrag som pågår i ca 2,5 månad med start i början av december - ett perfekt uppdrag för att knyta nätverk hos både Strukton och Academic Work.

Information om uppdraget

Strukton Rail bygger, driver och underhåller spårsystem i Skandinavien. Strukton rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Företaget ingår i en europeisk koncern med 6500 anställda och har infrastrukturprojekt i stora delar av världen.

I tjänsten som Internkommunikatör kommer du tillsammans med din chef att utgöra kommunikationsavdelningen. Du kommer få upplärning av personen som har rollen idag, samt under anställningens gång få kontinuerligt stöd av din chef, för att mot anställningens slut hjälpa till med överlämningen till nästkommande medarbetare.

Klicka på Play nedan för att se vad du kommer att bidra till genom ditt jobb som kommunikatör på Strukton Rail. Kanske är du med och skapar nästa film?

Arbetsuppgifter

Som Internkommunikatör hos Strukton Rail kommer du att ha en bred roll med stort utrymme för kreativitet och möjlighet att utveckla nya idéer och sätt att arbeta. Som ytterst ansvarig intranätsredaktör arbetar du med all information som finns och ges ut på det gemensamma intranätet men ditt uppdrag kommer även att bestå av ett löpande internt employer branding-arbete. Till viss del kommer du även att få ha hand om externkommunikation i företagets sociala mediekanaler. Vidare innebär rollen att:
 • Som intranätsredaktör korrekturläsa content, vara ansvarig för produktion och uppdatering av information på intranätet
 • Ge medarbetare på Strukton Rail stöttning rörande produktion av internt informationsmaterial samt presentationsmaterial
 • Utföra enklare bild- och videoredigering
 • Förvalta innehållet i Struktons LinkedIn-sida och arbeta operativt med kampanjer och uppdateringar i företagets sociala kanaler
Vi söker dig som
 • Har utbildning inom kommunikation, media, journalistik eller liknande och har minst 1 års arbetslivserfarenhet inom området.
 • Har mycket god stilistisk förmåga på svenska och engelska. Den språkliga formuleringen av ditt personliga brev kommer utgöra en del av bedömningen för denna rekryteringsprocess.
 • Har kommit i kontakt med programpaketet Adobe CC med tyngdpunkt på InDesign och Photoshop.
 • Har grundläggande kunskaper i videoredigering för PC.
Som person har du:
 • En hög personlig mognad
 • Är social
 • Är självgående
ÖVRIG INFORMATION
 • Start: I början av december
 • Omfattning: Heltid i ca 2,5 månad
 • Arbetstider: 8-16.30 med möjlighet till flextid och arbete på distans enligt överenskommelse
 • Placering: Huvudkontoret i Västberga söder om Stockholm. Resor kan förekomma i tjänsten
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Strukton Rails önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se