Kommunikationsassistent till internationell organisation i framtidsbransch!

Kommunikationsassistent till internationell organisation i framtidsbransch!

Vill du att din vardag ska präglas av engagerade medarbetare i en kreativ miljö? Söker du en arbetsroll där du får ta stort personligt ansvar, utvecklas och arbeta med fokus på hållbarhet? Svenskt Trä söker nu en kommunikationsassistent som ska arbeta med operativa uppgifter i kommunikationsteamet. Har du en examen inom kommunikation eller motsvarande och ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter på hel- eller deltid? Då kan du vara den vi söker! Skicka in din ansökan idag då vi går igenom urvalet löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu för Svenskt Träs räkning en kommunikationsassistent. Branschorganisationen Svenskt Träs uppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter organisationen fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. I rollen kommer du att arbeta i kommunikationsteamet på deras kontor centralt i Stockholm. I kommunikationsteamet är ni fyra kollegor som kommer att arbeta nära varandra och övriga kollegor på Svenskt Trä.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work, men du kommer anställas direkt hos Svenskt Trä.

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsassistent kommer din roll till störst del innefatta arbete med de operativa delarna i kommunikationsteamet. Detta kan innebära arbete med exempelvis events, kursadministration, kampanjutskick, nyhetsbrev samt publicering i sociala medier och på webben.

Du kommer till exempel att:
 • Planera, koordinera och administrera events, kurser och andra kommunikationsaktiviteter i Sverige och internationellt samt skapa synergier mellan de olika aktiviteterna.
 • Utskick av kampanjer, pressmeddelanden och nyhetsbrev samt uppdateringar av information på Svenskt Träs webbplatser och publicering i sociala medier.
 • Koordinera arbetet och kommunikationen mot byråer, medlemsföretag och andra samarbetspartners.
 • När omvärlden tillåter kan en del resande i Sverige och utomlands ingå i tjänsten.
Tjänsten passar dig som vill utvecklas inom kommunikation i en framtidsbransch som arbetar på internationell basis.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning eller motsvarande relevant utbildning inom områdena kommunikation, marknadsföring eller liknande.
 • Ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Antingen på heltid eller i kombination med dina studier.
 • Goda kunskaper i MS Office samt van att arbeta i olika digitala system och verktyg.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Det är meriterande om du är en god skribent och/eller har erfarenhet av internationellt arbete.

Som person är du noggrann, strukturerad, initiativtagande och har lätt för att skapa goda relationer. Du tycker det är spännande att koordinera många olika events och projekt samtidigt och se möjliga synergier mellan dem. Du är driven och lämnar ingenting åt slumpen utan levererar alltid med kvalitet i samtliga uppgifter som du tar på dig. Vidare ser vi gärna att du har en positiv inställning till att arbeta med olika arbetsuppgifter med varierande svårhetsgrad. Du är en engagerad medarbetare som har fallenhet för teknik och tycker att det är spännande att få sätta dig in i och lära dig nya system.
 • Start: Så snart som möjligt.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare.
 • Placering: Storgatan 19, centrala Stockholm. Möjlighet till lunchträning i huset.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Svenskt Träs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadskoordinator
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svenskt Trä huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage. Genom att inspirera, informera och sprida kunskap lyfter vi fram trä som ett konkurrenskraftigt, förnybart, mångsidigt och naturligt material. Svenskt Trä driver också viktiga bransch- och handelsfrågor för sina medlemmar.
Svenskt Trä representerar svensk sågverksnäring och är en del av branschorganisationen Skogsindustrierna. Svenskt Trä företräder också svensk limträ- och förpackningsindustri samt har ett nära samarbete med svensk bygghandel och trävarugrossisterna.