Kommunikationsansvarig till Swedish Incubators & Science Parks

Kommunikationsansvarig till Swedish Incubators & Science Parks

Är du vass på strategisk och operativ kommunikation? Har en förmåga att skapa ett brett kontaktnät och driva plan till verklighet? Då är tjänsten som kommunikationsansvarig tjänsten för för dig! Sök uppdraget redan idag och bli en del av en spännande och fartfylld vardag där man arbetar för utveckla och skapa tillväxt hos några av Sveriges mest lovande bolag! Sök redan idag då behovet är omgående.

Information om uppdraget

I rollen som kommunikationsansvarig på Swedish Incubators & Science Parks (SISP) kommer du att arbeta brett med både strategisk och operativ kommunikation. Du kommer i rollen förväntas driva och utveckla befintliga processer och bör vara bekväm i att arbeta självständigt. Vidare är du självfallet van att uttrycka dig i såväl tal som skrift samt coacha VD och ledningsgrupp i kommunikationsfrågor. Som en del av organisationen kommer du bidra till att skapa en dynamisk process för utveckling av människor, affärer och företag.

Du erbjuds

* Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om [vårt konsulterbjudande](https://www2.academicwork.se/jobbsokande/konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som kommunikationsansvarig kommer du arbeta aktivt med organisationens kommunikationsstrategi och lägga planer för hur ni ska arbeta framåt, både för traditionella och digitala kanaler. Du kommer ansvara för genomförande, resursfördelning och nätverkande med samarbetspartners både nationellt och internationellt samt verka för att intressenter ska vara informerade om verksamheten och dess funktion och utveckling.
 • Organisera och deltaga i strategiskt utvalda events och meetups med Swedish Incubators & Science Parks som arrangör/partners eller medverkande.
 • Driva nätverket mellan kommunikatörer inom Swedish Incubators & Science Parks
 • Förvalta och utveckla Swedish Incubators & Science Parks varumärke
 • Identifiera relevanta beslutsfattare och arenor för påverkansaktiviteter och lobbymöten.
 • Säkerställa kriskommunikation och krishantering samt stöd och rådgivning till vd och styrelse.
 • Ansvara för omvärldsbevakning, press och medierelationer.
Vi söker dig som
 • Har gedigen erfarenhet av såväl strategisk som operativ kommunikation och är van att driva initiativen till faktisk handling.
 • Brett nätverk och god förankring gällande extern expertis inom olika specialområden, såsom medieträning och kriskommunikation.
 • Lika bekväm med att skriva ett PM som att leda en gruppdiskussion kring påverkansarbete.
Som person är du:

En orädd doer som trivs i en fartfylld och varierad vardag. Du har en prestigelös inställning och trivs med att arbeta med både det strategiska och operativa. Du har en förkärlek för kommunikation och strävar alltid efter hög kvalitet i ditt arbete. Vidare är du nyfiken och lösningsorienterad och har ett givet intresse för det arbete som SISP driver.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedish Incubators & Science Parks (SISP) är den svenska branschföreningen för Sveriges inkubatorer och science parks. SISP har 65 medlemmar över hela Sverige som tillsammans har över 5000 företag med drygt 70 000 sysselsatta. Fokus ligger på kunskapsbaserade, tillväxtorienterade företag och medlemmarna driver tillsammans ca 80 fysiska mötesplatser, erbjuder operativ affärsutveckling, driver eller samverkar ofta med kluster samt har Triple Helix-förankring. Flera medlemmar driver också affärsängelnätverk och såddkapitalfonder för investeringar i tidiga skeenden i tillväxtbolags uppbyggnad. Medlemmarnas verksamheter bidrar till näringslivsförnyelse, tillväxt och fler kunskapsintensiva arbetstillfällen.