Kommunikatör sökes till Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime

Kommunikatör sökes till Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime

GAPF är en sekulär och ideell förening som arbetar mot hedersvåld och vänder sig till både män och kvinnor som på ett eller annat sätt är utsatta för eller berörda av hedersrelaterat våld. Förutom att hjälpa de utsatta jobbar de med informationsspridning och opinionsbildning. Nu söker de en driven och engagerad Kommunikatör som kommer ansvara för organisationens kommunikation och marknadsföring. Här är tjänsten för dig som vill arbeta med att göra skillnad och verka för ett mer jämlikt Sverige.

Information om uppdraget

Idag är GAPF ett väletablerat och efterfrågat kunskapscenter vad gäller hedersrelaterat våld och förtryck mot ungdomars och kvinnors rättigheter i Sverige. GAPF arrangerar varje år Fadimedagarna, en uppmärksammad internationell konferens i riksdagen, samt finns på plats i Almedalen varje sommar. Året runt bedriver de ett livsviktigt arbete genom att ge stöd åt utsatta, opinionsbilda och utbilda stödpersoner.
Som Kommunikatör kommer du tillhöra kontoret i centrala Stockholm och arbeta med all intern och extern kommunikation hos GAPF. Du kommer ingå i nära samarbeten med de andra på kontoret och bli en del av ett team på 7 personer.

Du erbjuds
 • En tjänst där du får ta stort ansvar över dina arbetsuppgifter och vara med och utveckla arbetssätt och processer
 • Att arbeta i en värdegrundad ideell organisation där du varje dag arbetar för att göra skillnad för utsatta individer och arbeta för ett mer jämlikt Sverige
Arbetsuppgifter

Som GAPFs kommunikatör kommer du sköta organisationens externa och interna kommunikation. Den interna kommunikationen innebär löpande kontakt med GAPFs medlemmar och samarbetspartners, och den externa kommunikationen innebär det dagliga arbetet med digitala och sociala medier, Mynewsdesk, uppdatera och utveckla webbsidan samt ansvara för pressfrågor i samråd med verksamhetschef. En viktig uppgift är att säkerställa att GAPFs ställningstagande kommuniceras enhetligt och att öka GAPFs medieexponering.

I de löpande arbetsuppgifterna ingår bland annat att ta fram material för olika målgrupper digitalt eller tryckt, kommunicera med medlemmar, styrelsen och medieredaktioner. Det kan även innebära att arbeta i löpande projekt och att täcka upp för kollegor i deras arbetsuppgifter. Man kan också komma att hjälpa till med andra arbetsuppgifter vid behov.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande
 • Har erfarenhet av att arbeta med hemsidor, digitala och sociala medier
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt
 • Har ett stort intresse för jämställdhetsfrågor
Det är meriterande om du:
 • Har kunskaper om redigeringsprogram för bild, film och grafisk layout
 • Har erfarenheter av insamling samt press- och medierelationer
 • Har erfarenhet av att arbeta med opinionsundersökningar, dataanalys eller statistik
 • Har erfarenhet av arbete i Mynewsdesk
För att du ska trivas i rollen krävs det att du har en problemlösande läggning, att du kan arbeta flexibelt samt att du tycker det är kul att ta egna initiativ och gillar att testa nya saker. För att passa in hos GAPF behöver du vara en prestigelös lagspelare samtidigt som du tycker om att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Rätt person kommer att ha stort inflytande över GAPFs utveckling inom kommunikationsområdet.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och GAPFs önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

GAPF grundades år 2001 av Sara Mohammad, under namnet Glöm Aldrig Pela-föreningen. Föreningen bytte namn till det nuvarande Riksorganisationen GAPF - Glöm aldrig Pela och Fadime efter mordet på Fadime Sahindal år 2002. Till en början verkade GAPF enbart i Stor-Stockholmsområdet, men idag har verksamheten expanderat till nationell nivå genom bildandet av flera olika lokala föreningar runtom i landet.