KYC-analytiker till Swedbank!

KYC-analytiker till Swedbank!

Just nu söker vi för Swedbanks räkning en persom har studerat ekonomi eller juridik som vill arbeta som KYC-analytiker. Är du analytisk och har ett intresse för finans? Här ges du möjligheten att arbeta på en av Sveriges största banker inom ett intressant och aktuellt område. Urval sker löpande, välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swedbanks räkning KYC-analytiker till kontoret i centrala Stockholm. Just nu är Swedbank inne på en spännande resa där avdelningen Large Corporate & Institutions (LC&I) har flertalet olika projekt igång inom KYC (Know Your Customer), vilket handlar om kundkännedom och att förebyggande motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Teamet, som präglas av en hjälpsam inställning, består idag av cirka 30 personer.

Du erbjuds
 • Möjligheten att arbeta med erfarna kollegor i en utvecklande roll
 • Möjligheten att arbeta på en arbetsplats där det finns en god stämning inom teamet, och där man får energi av sina kollegor samtidigt som man ansvarar över utvecklande och viktiga arbetsuppgifter
 • Möjligheten att arbeta för en organisation som är i ständig utveckling, men där tryggheten av en grundstruktur finns
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är av analytisk karaktär och du kommer att arbeta med att samla in relevant information och analysera den och säkerställa korrekt hantering enligt regelverken. Arbetet går ut på att göra riskbedömningar på Swedbanks största kunder utifrån ett penningstvättsrisk perspektiv, genom att exempelvis analysera transaktioner.

Tjänsten passar dig som är ansvarsfull, noggrann och duktig på att driva ditt eget arbete framåt. Swedbank ser långsiktigt på tjänsten och ser att det finns möjlighet för dig att utvecklas i rollen.

Vi söker dig som
 • Har en examen från högskola eller universitet inom ekonomi eller juridik
 • Det är meriterande om du har studerat på kurser inom båda dessa områden
 • Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift, då båda språken kan komma att användas i arbetet. Arbetat kommer exempelvis att gå ut på att skriva komplexa analyser på engelska
 • Det är även meriterande för tjänsten om du är flytande i fler språk
 • Har erfarenhet av att arbeta i ett eller flera affärssystem
I denna process lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper, motivera därför väl varför just du skulle passa för tjänsten.

Som person:

Är du problemlösande

Är du noggrann

Har en personlig mognad

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: heltid, kontorstider
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Hötorget
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swedbanks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedbank är en modern bank med rötterna tryggt förankrade i den svenska sparbankshistorien. De är en inkluderande bank med 7,2 miljoner privatkunder och drygt 600 000 företags- och organisationskunder. Det gör dem till Sveriges största bank till antalet kunder. Som en stor bank är de en väsentlig del i det finansiella systemet och spelar en viktig roll i de lokala samhällen där de verkar. De har ett djupt engagemang i att bidra till en sund och hållbar finansiell utveckling både för deras kunder, ägare och för samhället i stort.