KYC Specialister till en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring!

KYC Specialister till en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring!

Academic Work söker för kunds räkning flera KYC Specialister i arbetet mot att motverka penningtvätt och terrorfinansering. Vi söker dig som är tillgänglig omgående och har minst 1 års erfarenhet inom AML eller KYC samt motiveras av att arbeta i en roll där ditt arbete värderas högt. Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker för kunds räkning flera KYC Specialister som under ett projekt till och med september 2021 kommer att ha en betydande roll i arbetet att motverka penningtvätt och terrorfinansiering. Som KYC Specialist kommer du bli en del av ett professionellt och högpresterande team på distans då du akommer arbeta från Sverige mot den norska kunden.

Som KYC Specialist kommer du tillhöra en avdelning vars syfte är att bidra till arbetet med efterlevnad inom AML, sanktioner, socialt ansvar, integritet, skatt, operativ risk etc. Avdelningen har nära samarbete med kundansvarsorganisationen internt samt de olika riskfunktionerna och affärsområdena de utför uppdrag åt.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som KYC Specialist kommer du framförallt:
 • Se till att banken har uppdaterad och korrekt information om sina befintliga kunder.
 • Göra riskvärderingar av befintliga kunder, identifiera högriskindikatorer och utvärdera dem i förhållande till kunder samt rapportera misstänkt penningtvätt internt.
 • Säkerställa löpande uppföljning och kundinitiativ inom företag baserat på ett riskbaserat tillvägagångssätt.
Tjänsten passar dig som sätter stort värde på-, samt har en förmåga att arbeta effektivt och strukturerat med hög kvalitet i en omväxlande och stundtals krävande miljö.

Vi söker dig som

Vi söker dig som:
 • Har en universitet- eller högskoleexamen med inriktning ekonomi eller juridik
 • Har minst 1 års arbetslivserfarenhet av AML/KYC inom bank och finans på företagssidan och känner dig bekväm med att hantera och analysera komplexa ärenden av internationell karaktär
 • Har mycket god affärs- / kundförståelse och erfarenhet av att arbeta med företagskunder i en bank eller annan relevant bransch.
 • Har goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Word och Excel
 • Är flytande i det engelska språket, såväl i tal som skrift då riskbedömningar kommer skrivas på detta språk
Det är meriterande om du:
 • Har god systemvana
 • Är flytande i det svenska och norska språket, såväl i tal som skrift
Som person har du god analytisk förmåga, är självständig och har lätt för att samarbeta. Du uppskattar arbete av utredande karaktär och har ett stort tålamod i de uppgifter du tar dig an. Du har god förmåga att arbeta effektivt och strukturerat med hög kvalitet och trivs i en miljö som är stundtals krävande och omväxlande. Vidare är du ödmjuk och ser trots din erfarenhet inom området positivt på möjligheten att samarbeta med dina kollegor och genom diskussioner utveckla och bidra till bankens arbete mot att motverka penningtvätt och terrorfinansering.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Distans
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • I denna process önskar vi en tydlig beskrivning av din erfarenhet i ett personligt brev som bifogas i ansökan
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se