KMA-samordnare till internationella Rover Group

KMA-samordnare till internationella Rover Group

Rover Group är fast beslutna om att skydda medarbetarens hälsa och säkerhet. Antalet arbetsolycksfall i koncernen under de senaste tio åren ligger långt under branschgenomsnittet och för att bibehålla detta resultat söker de nu en KMA-samordnare till kommande projekt. Som KMA-samordnare arbetar du nära platschefen i en bred och varierande roll med ansvar över bland annat riskbedömning och arbetsmiljöplaner.

Information om uppdraget

Rover Group är ett ledande konstruktionsbolag som utmärker sig bland annat på grund av sin specialisering inom komplexa projekt i krävande men spännande arbetsmiljöer. Företaget startades i Spanien under för snart 30 år sedan och växer löpande. Idag har de kontor runt om i världen och är idag ca tusen anställda inom olika roller. I Sverige arbetar i dag ca 30 medarbetare med placeringar i Stockholm, Norrköping, Gävle och Trelleborg. Bolaget är verksamma inom tre dimensioner; Rover Rail, Rover Maritime och Rover Infrastructure. Rover Group präglas av en multikulturell kultur, där du i din vardag kommer att arbeta nära och rapportera till platschefen. Rover Group inväntar just nu besked att få ta sig ann ett nytt projekt. Beroende på var det aktuella projektet är placerat kommer du att arbeta från antingen Stockholm, Gävle, Trellerborg eller Norrköping.

Som KMA-samordnare kommer du ha en viktig roll i bibehållandet av medarbetarnas välmående och arbetsmiljö. Inför ett projekt kommer du ta fram riskanalyser kring bland annat kemikalieförtäckningar, arbetsmiljö och kontrollera inköp av olika parametrar innan underleverantörer kontaktas. Under projektets gång är du ute på arbetsplatsen för att säkerställa och dokumentera att bland annat arbetsmiljön är säker för medarbetarna och att regler efterföljs. Baserat på aktuellt projekt kommer ditt uppdrag att stundtals präglas av höga arbetstoppar.

Du erbjuds
 • En gedigen onboarding process med en erfaren kollega
 • Goda interna utvecklingsmöjligheter
 • Möjlighet att arbeta internationellt
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en bred och varierande roll. Som KMA-samordnare ansvarar du för framtagandet och utvecklingsarbete vad det gäller arbetssätt inom projektets kvalitét, miljö, och arbetsmiljö. Baserat på hur projektet fortlöper ansvarar du för att vidta relevanta åtgärder, samt uppföljning för att säkerställa säkerheten på arbetsplatsen och för medarbetarna. Vidare kommer du arbeta nära platschefen, där ditt arbete ger stöd åt verksamheten både centralt och lokalt.
Du kommer bland annat:
 • Ta fram riskanalyser och manualer inför kommande projekt
 • Under projektets gång identifiera, följa upp och driva förbättringsarbete i samarbete med övriga medarbetare
 • Planera, genomföra och följa upp interna KMA-revisioner
Vi söker dig som
 • Är utbildad högskole- eller civilingenjör inom samhällsbyggnad eller liknande
 • Tidigare har arbetat i projekt inom entreprenad eller anläggning
 • Talar och skriver obehindrat i såväl svenska som engelska då båda språken förekommer i rollen
 • Innehar B körkort
I denna roll är det även meriterande om du tidigare:
* Arbetat i projekt inom kommunen eller infrastruktur

Som KMA-samordnare styr du självständigt ditt eget arbete och vi ser därför att du är strukturerad och självgående i ditt förhållningssätt. Du är van att parera flertalet arbetsuppgifter parallellt, med ett framgångsrikt utfall. Då du arbetar mot interna som externa kontaktytor har du en god samarbetsförmåga, samtidigt som du är kommunikativ i såväl tal som skrift.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn tilluppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Rover Group:s önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För mer information om Rover Group klicka här för att komma till deras hemsida