Juriststudent till Dramatikerförbundet!

Juriststudent till Dramatikerförbundet!

Vill du arbeta på en spännande arbetsplats där det ges rådgivning inom upphovsrätt och avtalsrätt till alltifrån manusförfattare till filmproduktionsbolag? Då kan rollen som juristassistent på Dramatikerförbundet vara något för dig. Vi söker någon som har kommit till sista 1,5 åren av sin juristutbildning som kan arbeta 3 dagar i veckan. Låter det som tjänsten för dig? Sök den redan idag, då vi arbetar med löpande urval.

Information om uppdraget

Som juristassistent hos Dramatikerförbundet kommer du arbeta tillsammans med två jurister, och tillsammans ger ni juridisk rådgivning till förbundets medlemmar. Uppdraget kommer sträcka sig fram till midsommar, men kan komma att förlängas under hösten.

Du erbjuds

* En meriterande deltidstjänst med kunniga kollegor som du kan lära dig av

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du komma i kontakt med förbundets medlemmar genom mail och telefonkontakt. Du kommer att ge de rådgivning till personer i film-, teater-, radio- och spelbranschen med mera. Rådgivningen kommer vara relaterad till upphovsrätt, avtalsjuridik och allmänjuridisk rådgivning. För att kunna utföra arbetet på bästa sätt kommer du få en introduktion av dina erfarna kollegor.

Vi söker dig som

Du har endast 1,5 år kvar av dina juridiska studier, och har läst och fått bra betyg i kurser om upphovs- och avtalsrätt. Bifoga gärna dina betyg direkt i din ansökan

Du har möjlighet att arbeta 3 dagar/veckan

Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet

Du har tidigare erfarenhet av en serviceinriktad tjänst gärna med telefonkontakt

Du har ett intresse för branschen som dramatikerförbundet verkar i

Som person:

Är du kommunikativ

Är du självgående

Har du en god samarbetsförmåga

Övrig information
  • Start: Omgående, senast i början på maj
  • Omfattning: 3 dagar i veckan, fram till midsommar med chans till förlängning under hösten
  • Placering: Stockholm,
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och dramatikerförbundets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Juridik
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer om Dramatikerförbundet här.