Juristassistent som vill vara med och skapa en mer hållbar framtid

Juristassistent som vill vara med och skapa en mer hållbar framtid

Normative växer så det knakar och behöver därför utöka sitt legal team med en juristassistent. Kanske är du nyexad och söker en fot in eller så har du några års erfarenhet och gillar tanken av att arbeta på ett företag som strävar efter att skapa en mer hållbar framtid för oss och vår planet? Om detta låter som något för dig, skicka då ditt CV och en motivering till varför vi ska gå vidare med just dig!

Information om uppdraget

Normative är ett globalt bolag som arbetar för att lösa ett globalt problem! Deras mål är att påskynda övergången till net zero. Normative har utvecklat världens första redovisningsmotor för utsläpp. De hjälper företag att beräkna sitt klimatavtryck och ger insikter för att minska sina utsläpp av växthusgaser. Deras arbete hjälper kunderna att bli mer medvetna om sin roll när det gäller att bidra till en bättre värld.

Du kommer att tillhöra Normatives juridiska team som är ryggraden i företaget och stödja organisationen i att fatta rätt beslut samt se till att Normative har de juridiska verktygen i sin process för att hjälpa världen att nå net zero.

Du erbjuds
 • Att få vara delaktig i en resa mot att nå klimatmålen
 • Att få vara med och stötta den legala avdelningen hos Normative och utveckla den administrativa funktionen
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att:
 • Vara det första steget i processen att hantera juridiska frågor
 • Granska kommersiella avtal
 • Stötta den legala funktionen i kontraktsförhandlingar
 • Administrera avtal och juridisk dokumentation
 • Vara övriga kollegor i juristteamet behjälplig att hantera löpande administrativa och juridiska frågor som kan uppkomma i en snabbt växande organisation
Vi söker dig som
 • Har studerat juridik
 • Har tidigare erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter kopplade till den legala funktionen
 • Har kunskap och erfarenhet av kommersiell juridik och avtalshantering
Det är även meriterande om du:

* Har jobbat eller praktiserat på advokatbyrå tidigare

I denna process kommer vi att lägga stort fokus vid dina personliga egenskaper. För att kunna axla den här rollen tror vi att du är strukturerad och kan prioritera rätt samt själv kunna se vad som är viktigast just nu. Du ska trivas med att arbeta i ett högt tempo och tycker det är roligt när det händer saker. Du är driven, självgående och en bra teamplayer. Vi ser även att du har ett genuint intresse av att lära dig mer om den legala funktionen inom ett bolag och jobba med alla olika rättsområden som det innebär.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Remote, kontor i centrala Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Juridik
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Normative hjälper företag att beräkna sitt klimatavtryck och tillhandahålla insikter för att minska sina utsläpp av växthusgaser. Normative föddes 2014 för att hjälpa mänskligheten att nå nollutsläpp. Idag använder deras utsläppsredovisningsmotor mer än 200 000 000 datapunkter vid beräkning av ett företags utsläpp. Kunder från hela världen litar på Normative som en viktig del för att minska sitt koldioxidavtryck. De har stått för mer än 38 000 000 ton CO2, motsvarande över 475 000 000 bärbara datorer.