Juniorkonsult inom cybersäkerhet till simovits consulting

Juniorkonsult inom cybersäkerhet till simovits consulting

Nyutexaminerad ingenjör med intresse för IT- och informationssäkerhet? Som juniorkonsult inom cybersäkerhet hos Simovits Consulting får du en unik chans att komma in i en värld som är tillgänglig för ett fåtal och lära dig hantverket från grunden. Simovits är ett av Sveriges mest välrenommerade företag i sin nisch och du får arbeta konsultativt och verksamhetsnära i en spännande roll.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Simovits Consultings räkning en juniorkonsult för arbete med cybersäkerhet; en spännande tjänst där du kommer att arbeta med projekt inom både IT- och informationssäkerhet i branscher som bank, finans och spelindustri. Simovits Consulting bildades 1997 och är ett produktoberoende konsultföretag med specialisering inom informations- och IT-säkerhet. Idén är att arbeta kvalitativt och leverera säkerhetstjänster med akademisk noggrannhet och pedagogik. Man inriktar sig på långvariga och stabila kundsamarbeten där man gör det dagliga säkerhetsarbetet till en naturlig del av kundernas verksamhet.

Dagens allt mer komplexa IT-lösningar ställer högre och högre krav på ett utökat säkerhetstänk. Detta ger ett mycket brett spektrum och du kan därmed komma att arbeta inom många olika områden, där den röda tråden är att ni tillsammans ger professionell rådgivning och problemlösning av allra högsta kvalitet. Simovits Consulting är ett leveransorienterat konsultbolag (ej resurskonsulting).

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Simovits Consultings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas hos Simovits Consulting.

Arbetsuppgifter

Du kommer att får insyn i en spännande och starkt växande sektor inom informationsteknologi, där du alltså kommer att arbeta med högkvalificerat säkerhetsarbete. Allt som oftast kommer du att arbeta i projektform där projekten skiljer sig mycket åt beroende på omfattning; du kan komma att arbeta mer tekniskt, såväl som med kundkontakt och intervjuer.

Som konsult på Simovits arbetar du och dina kollegor huvudsakligen med tre områden:
 • Säkerhetsstyrning, genomföra riskanalys och arbeta med att sätta upp regelverk hos kund, där en viktig del i arbetet är att etablera informationssäkerhet så att den omsätts i praktiken.
 • Säkerhetsgranskningar av kundens befintliga IT-miljö/system.
 • Incidentutredning, där du och ev. kollegor går in och gör utredningar och spårar anledningar till inträffad incident.
Din första tid på Simovits Consulting är upplagd som en mycket genomtänkt inskolningsperiod där du får en fadder och gradvis skolas in i arbetet genom en väl utarbetad plan. Du kommer att arbeta både ute hos kund och på Simovits Consultings kontor i centrala Stockholm. Du välkomnas till ett företag utan hierarki, där du redan från början kan komma in och göra skillnad!

Vi söker dig som
 • Är utbildad civilingenjör inom t.ex. data-, elektro-, teknisk fysik eller industriell ekonomi uteslutande från KTH, Chalmers, LTH, LiU eller Umeå. Du får gärna också ha dotorerat.
 • Har 0-2 års arbetslivserfarenhet inom området för dina studier.
 • Är intresserad av att arbeta med cybersäkerhet. Ingen erfarenhet inom området krävs.
 • Vill arbeta som konsult och därmed ha ett tydligt kundfokus.
 • Pratar och skriver flytande svenska och professionell engelska, detta då arbetet kommer att utföras på dessa språk.
Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenheter inom programmering. Likaså om du skrev ditt examensarbete på egen hand.

Som person söker vi dig som är analytiskt lagd, är snabb på att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och är duktig på att presentera det du kommit fram till skriftligen såväl som muntligen. Vi ser vidare att du är socialt lagd och är duktig på att samarbeta, detta för att i rollen som konsult kunna bemöta alla olika typer av kunder och kollegor. Du har förmågan att lyssna samt får andra att lyssna. Rollen kräver även att du är en person som tar ansvar för ditt arbete samt är noggrann, transparent och kreativ.

Du får inte förekomma i belastningsregistret.

Övrig information
 • Start: Efter överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm, City
 • Kontaktuppgifter: Rikard Bendt 08-120 522 91
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Simovits önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
[Academic Work](mailto: stw01@academicwork.se).
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Simovits är att produktoberoende konsultföretag med specialisering inom informations- och IT-säkerhet. Man vill erbjuda en långvarig relation med sina kunder, där säkerhetsarbetet blir en naturlig del av den övergripande IT-verksamheten.

Läs mer på Simovits