Juniora miljösamordnare sökes till Implenias infrastrukturprojekt

Juniora miljösamordnare sökes till Implenias infrastrukturprojekt

Det här är rollen för dig som vill arbeta med miljöfrågor och samtidigt vara med och utveckla Sveriges infrastruktur. Som miljösamordnare hos Implenia får du som junior chans att verkligen vara delaktig i projektens dagliga miljöarbete och du kommer få lära dig mycket värdefull kompetens av dina kollegor. Implenia söker dig som långsiktigt vill utvecklas inom organisationen och deras KMA-team ser fram emot just dig som deras nya kollega!

Information om uppdraget

Academic Work söker två juniora miljösamordnare till två av Implenias infrastrukturprojekt.

I denna roll kommer du bli en del av Implenias KMA-team. KMA står för kvalitet-, miljö- och arbetsmiljöarbete och Implenia söker nu dig som vill vara delaktig i arbetsuppgifter kopplat till deras verksamhet inom miljö och hållbarhet. Totalt är det ca 10 anställda idag i Implenia Sverige som arbetar med frågor kopplat till KMA och du kommer ha regelbundna möten och erfarenhetsutbyten tillsammans med dessa kollegor.

I denna roll kommer du arbeta med miljöfrågor för projekt Johannelund (Förbifart Sthlm) eller projekt Slussen som är byggandet av nya Slussengaraget. Oavsett projekt du jobbar på så är det komplexa projekt som väger tungt i utvecklandet av Sveriges infrastruktur och visionen om en bättre vardag för Sveriges invånare.

Du blir även en del av en projektgrupp där du får mycket frihet under ansvar samtidigt som du har positiva och samarbetsvilliga kollegor att fråga om hjälp när det behövs. Vid start för tjänsten kommer du ges introduktion till arbetet av både projektchefen och Implenias hållbarhetschef. Du kommer även genomgå interna utbildningar samt externa utbildningar vid behov. Implenia erbjuder dig ett omväxlande arbete i ett internationellt framgångsrikt företag som är här för att stanna och växa!

Ta en kik in på kontoret, läs på om projekten och möt några medarbetare här!

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer att vara tillsvidareanställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Implenia. Implenias intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dom, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som miljösamordnare hos Implenia ansvarar du för att driva och leda projektets miljöarbete tillsammans med projektorganisationen. Du upprättar projektets miljödokumentation och ansvarar för uppföljning och rapportering av projektets miljöarbete till projektchef, produktionschef, hållbarhetschef och beställaren. Dagligt löpande miljöarbete enligt projektets miljöplan, rutiner och kontrollplaner kan vara t.ex. vattenprovtagningar, bullermätning, kontroll av produkter och maskiner.

Arbetet kommer dels genomföras på kontoret framför datorn men som miljösamordnare är du också ute mycket i projektet och arbetar praktiskt/¨hands-on¨ med miljöfrågor. Du kommer ha flera sociala kontaktytor i rollen och verkligen få arbeta nära och vara en del av den dagliga produktionen.

Du kommer till exempel att:
 • Sammanställa, underhålla och revidera miljöplan för projekt.
 • Sammanställa och underhålla miljölaglista för projektet.
 • Genomföra miljöriskanalys/miljöriskinventering.
 • Delta i och genomföra skydds- och miljöronder
 • Hålla i utbildningar för projektorganisationen, leverantörer och beställare
 • Kontinuerlig dialog med beställares miljöfunktion
 • Granska och ge input till arbetsberedningar utifrån miljöperspektiv.
 • Genomföra interna revisioner inom projektet och hos leverantörer
Tjänsten passar dig som har ett brinnande intresse för miljöfrågor kopplat till infrastruktur och vi tror du gillar rollen extra mycket om du tycker om att få arbeta nära tillsammans med produktionen samt vara ute och arbeta en del praktiskt. Hos Implenia finns på sikt goda utvecklings- och karriärmöjligheter då de främjar för att vara en långsiktig arbetsgivare. Implenia är en ledande aktör inom Sveriges infrastruktur och arbetar med flera spännande och stora projekt, här är du med och gör skillnad för Sveriges infrastruktur och miljö!

Vi söker dig som
 • Har en YH-utbildning eller högskoleexamen inom miljö/arbetsmiljö. Alternativt har läst bygg/anläggning med kompletterande kurser inom miljö.
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska då båda språken används i tjänsten
Det är meriterande om du
 • Har arbetslivserfarenhet ifrån branschen
 • Har B-körkort
Som person trivs du att arbeta i en dynamisk miljö med varierande arbetsuppgifter. Vi ser att du kan skapa en egen struktur i ditt arbete och driva ditt eget arbete framåt då detta är en roll med frihet under ansvar. Vidare är du ansvarstagande och tycker det är viktigt med ordning och reda. Då du kommer ha många sociala kontaktytor i denna roll ser vi att du har en god kommunikativ förmåga och gärna tar egna initiativ.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, vardagar, kontorstider med flex. Tillsvidareanställning via Academic Work, på sikt finns möjlighet att bli överrekryterad till Implenia, förutsatt att samarbetet har fungerat bra mellan båda parter
 • Placering: Projekt Johannelund, även kallat Förbifart Stockholm, som är belägen vid t-bana Johannelund med adress Skattegårdsvägen 92. Alternativt projekt Slussen, som har adress Stadsgården 8, och är nära Slussens t-bana. Det finns två öppna positioner för denna tjänst.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Impenias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Implenia Sverige AB är ett företag som ser mångfald och jämställdhet som något centralt och viktigt för en hållbar framtid. Ledningen består idag av tre kvinnor och två män placerade i Göteborg och Stockholm. Vi har medarbetare från hela världen och ser det som en styrka och en förutsättning för vår fortsatta tillväxt och utveckling.
Implenia Sverige AB har mer än 200 anställda och har många års erfarenhet och kompetens inom utmanande infrastrukturprojekt i landet. Implenia tillhandahåller tjänster inom betongkonstruktioner, broar, tunnlar och bergrum, väg- och anläggningsarbeten samt grundläggning. Vi har kontor i Liljeholmen i Stockholm och i centrala Göteborg. Implenia Sverige är en del av Implenia Group, som är den ledande leverantören av byggtjänster i Schweiz. Koncernen har också en stark ställning på den tyska, österrikiska och norska infrastrukturmarknaden.