Juniora depåfordonsledare till SJ!

Juniora depåfordonsledare till SJ!

Motiveras du av att arbeta med förbättring och logistik där du ser dig själv på ett marknadsledande företag? Hos SJ kommer du få ett stort ansvar och arbeta för att säkra upp att det finns fordon till samtliga avgångar till de områden du ansvarar för. SJ kommer att erbjuda dig en introduktion för att på bästa sätt komma in i arbetet. Gillar du att arbeta för att bibehålla goda relationer och hålla hög kvalité i ditt arbete kan det här vara en roll för dig. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Academic Work söker flera fordonsledare till SJ. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige liksom Skandinaviens huvudstäder Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Därmed skapas möjligheter för människor att bo och arbeta eller studera på olika platser och resa på ett enkelt och hållbart sätt. Det var 160 år sedan som SJ första tåg lämnade Göteborg central och företaget är ett aktiebolag som ägs av den svenska staten. SJ är en del av lösningen för att Sveriges klimatmål ska nås och alla deras tåg i Sverige är märkta med Bra miljöval. Du kommer att arbeta på SJ:s största depå Hagalund i Solna med cirka 400 anställda.

Du kommer i denna roll arbeta i en grupp om cirka 18 kollegor, där ert gemensamma ansvar är att se till att samtlig tågtrafik flyter på.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos SJ. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig 6 månader fram. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som depåfordonsledare kommer du under ditt skift ansvara för att säkra upp att det finns fordon till samtliga avgångar för de fordonsslag du är ansvarig för. Fokus ligger på det operativa, men en viss framförhållning krävs för att kunna ha en bra planering. Du är också ansvarig för att tåg som går ut i trafik är trafikdugliga enligt de krav som finns i SJ:s föreskrifter. Du kommer även att ansvara för kommunikation både internt och externt.

I din grupp arbetar man 3-skift, morgon/eftermiddag/natt.

Typiska arbetsuppgifter kan till exempel vara att:
 • Tursätta SJ:s fordon
 • Samverka med verkstadsplaneraren och underhållsleverantören för att säkerställa fordonstillgången
 • Kontrollera att fordonen enligt tillgängliga system är trafiksäkra
 • Kontrollera att fordonen klarar säkerhets- och tillsynsintervallen
 • Ta emot och föra in uppgifter om felanmälan på fordon i stödsystem
 • Delta i arbetet med kvalitetsuppföljning
 • Samverka med den operativa fordonsledningen inom Tågtrafik vid trafikstörningar för att planerat underhåll kan ske på avsedd verkstad
 • Utforma underlag till operativ verksamhet
Vi söker dig som
 • Har gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning
 • Erfarenhet alternativt stort intresse för logistik
 • Har mycket goda kunskaper i svenska, då samtlig kommunikation och dokumentation sker på det språket
Meriterande är om du:
 • Har relevant eftergymnasial utbildning, då till exempel inom logistik
 • Har erfarenhet från järnvägsbranschen
 • Har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter
 • Erfarenhet av projektledning
Som person ser vi att du är analytisk och har en god kommunikativ förmåga. Du har en stor vilja att skapa goda samarbeten och är en fena på att bibehålla relationer. Vidare ser vi att du är initiativrik och lösningsorienterad, då det kommer krävas utav dig i det dagliga arbetet.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstider: Skiftarbete, 3-skift
 • Placering: Hagalund, Solna
 • Kontaktuppgifter: Matilda Rönnquist.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SJ:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs gärna mer om SJ på deras hemsida.