Junior utvecklare som vill arbeta inom Finntech till Tieto

Junior utvecklare som vill arbeta inom Finntech till Tieto

Har du goda kunskaper inom programmering och teknik och dessutom intresse inom finans? Som junior utvecklare hos Card Services inom Financial Services på Tieto kommer du få möjlighet att arbeta i affärskritiska system och med kunder över hela världen. Du blir en viktig del av Financial Services med stark entreprenörsanada samtidigt som du får trygghet från nordens ledande IT- tjänsteföretag- Tieto. Tveka inte att skicka in din ansökan redan idag då urvalet sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior utvecklare till Card Services inom Financial Services på Tieto som jobbar inom Finntech. De verkar globalt och arbetar med finansiella institutioner som kunder från bland annat Västindien, Asien och stora delar av Europa.

Financial Services består idag av ca. 85 personer i roller så som Arkitekter, BI- utvecklare, utvecklare, testare, kravställare, teknisk support och Delivery manager. Medarbetarna kommer från olika kulturer och bakgrund och arbetar alla tillsammans för att leverera lösningar för korttjänster. De går starkt framåt och söker nu därför nya stjärnor som vill vara med på deras fortsatta resa framåt.

Som junior utvecklare kommer du att arbeta i affärskritiska system och få en stor inblick i att jobba inom Finntech- branschen. Du kommer bli del av ett team som arbetar enligt agilmetodik och som ser fram emot att välkomna in en ny medarbetare.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Tieto. Uppdraget kommer att vara på heltid och Tietos intention är att det ska vara långsiktigt, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior utvecklare kommer du arbeta med utveckling och support av affärskritiska system. Systemen är uppbyggda på programmeringsspråket RPG vilket är ett speciellt retrospråk inom finanssystem. Du förväntas inte kunna RPG sedan tidigare och kommer få möjlighet till en gedigen upplärning av riktigt vassa kollegor. För att du ska få en så bra förståelse för RPG och den övergripande lösningen kommer du att i din upplärning vara involverad i olika delar av verksamheten för att få en bred kunskap samtidigt som du utvecklar djup expertis inom vissa delar.

Du kommer att vara en viktig del i flera olika projekt och exempelvis:
 • arbeta med nyutveckling och förvaltning av affärskritiska system
 • komma med kreativa lösningar på krav som kommer från kunder
 • på sikt ansvara för egna kunder och projekt
Tjänsten passar dig som vill växa inom Finntech branschen och bli en del av ett flexibelt team med korta beslutsvägar och stort driv framåt som jobbar med affärskritiska lösningar. Du kommer få möjlighet att testa på flera olika områden och har på sikt möjlighet att specialisera dig inom den riktning som du vill. Visar du framfötterna, finns möjligheterna!

Vi söker dig som
 • har goda kunskap inom programmering och teknik
 • har en vilja och nyfikenhet att lära dig RPG som programmeringsspråk
 • grundläggande kunskap inom nätverk
 • intresse och grundläggande förståelse för ekonomi
 • har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du
 • har tidigare erfarenhet inom finntech
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Som person strävar du hela tiden efter att utveckla både dig själv och din arbetsplats. Du trivs i en föränderlig miljö och är nyfiken att lära dig nya system och arbetssätt. Du älskar problemlösning, är analytisk och räds inte en utmaning. Vidare är du kommunikativ och har lätt att förmedla dina tankar och idéer till så väl kollegor som kunder. Avslutningsvis vill du vara med och bidra till en god stämning och stimulerande arbetsklimat på Financial Services där teamarbete är en självklarhet.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Tieto, Värtahamnen
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [stn03@academicwork.se](mailto: stn03@academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto är ett av Nordens största IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar för näringsliv och offentlig sektor. Företaget verkar på global nivå inom produktutveckling samt via globala leveranscenter. Vår kund levererar IT-tjänster inom en rad olika branscher, exempelvis telekom och skogsindustrin. Företagets mål är att utveckla företag och samhälle med hjälp av IT samt skapa möjligheter för deras kunder att transformera sina verksamheter. De tror på utveckling och resultat som märks samt ett kundorienterat fokus i sina utvecklingsprocesser och samarbeten.