Junior utvecklare med intresse för fysikmotorer som vill utrota blindhet!

Junior utvecklare med intresse för fysikmotorer som vill utrota blindhet!

Är du en utvecklare med starkt intresse för fysikmotorer? Ta chansen och arbeta med världsledande utveckling inom grafik och medicinsk simulering på SenseGraphics- ett företag där du kommer få en möjlighet att göra skillnad på riktigt! Du kommer bland annat att vara delaktig i ett projekt som kommer hjälpa miljontals människor med gråstarr i utvecklingsländer att gå från total blindhet till full syn igen!

Information om uppdraget

Academic Work söker för SenseGraphics räkning en utvecklare med brinnande intresse för datologi, realtidsfysik och därtill bakomliggande tekniker. Vi ser att du har du ett starkt intresse för fysikmotorer och utveckling av och med dessa. SenseGraphics har knappa 20 medarbetare med hela 11 nationaliteter, alla med sin unika specialitet och expertis inom grafikområdet! Du kommer alltså att ta plats i en mycket internationell miljö med många samarbetspartners världen över där du får lära och utvecklas av seniora kollegor. SenseGraphics är en världsledande leverantör av mjukvara för medicinska simulatorer och andra verktyg. De ligger i absolut framkant av vad som tekniskt är möjligt att göra med grafik och haptik, främst med fokus på medicinsk kirurgi och medicinsk simulering. Just nu står de inför två stora projekt inom robot- och ögonkirurgi, där du får en möjlighet att göra skillnad!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SenseGraphics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic
Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SenseGraphics.

Arbetsuppgifter

Beroende på din tidigare erfarenhet kan du komma att arbeta med många olika delar i verksamheten. Som junior utvecklare kommer du att ha en initial inlärningsperiod under cirka sex månader där du får rotera runt, stötta i olika projekt och arbeta tillsammans med seniora och duktiga kollegor. Arbetsuppgifterna kan variera mellan interna projekt såsom vidareutveckling av SenseGraphics fysikmodeller för mjuka vävnader och externa projekt mot kund med applikationsutveckling av olika medicinska simulatorer. Du kommer arbeta med att skapa de mest realistiska simulatorerna på marknaden med hjälp av avancerad grafik, fysik och haptisk återkoppling (avancerad force feedback). För närvarande är bland annat simulatorer för ögonkirurgi, robotkirurgi, ultraljudsundersökningar och tandborrning under utveckling.

Mer specifikt kommer du att:
  • Vara delaktig i att skapa och utveckla simulatorer med hjälp av avancerad grafik/fysik
  • Hjälpa till att skriva algoritmer och göra fysikmodeller för moment i olika kirurgiska situationer
  • Tillsammans med dina kollegor driva projekten inom robot-och ögonkirurgi framåt
Tjänsten passar dig som är nyexaminerad inom datalogi och/eller fysik eller har några års erfarenhet av utveckling och vill jobba i en långsiktig tjänst med möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom datalogi och/eller fysik. Du har en god grund i datavetenskapen och kan omsätta realtidsfysik i utvecklingen av simulatorerna. Du har ett brinnande intresse för fysikmotorer som förvärvats genom praktiskt arbete eller genom egenintresse. Som person har du ett analytiskt angreppssätt och vågar prova dig fram i dina arbetsuppgifter. Du måste kunna arbeta självständigt och kommer då snabbt att utvecklas i rollen och få ta allt större ansvar i de projekt du är involverad i.

Du måste ha god kunskap i:
  • C++
  • Realtidsfysik, gärna de matematiska grunderna för fysikmotorer och gärna för mjuka vävnader
  • Engelska i tal och skrift
Det är även meriterande om du har:
  • Kunskap i Python
  • Praktisk erfarenhet av exempelvis spelutveckling/spelmotorer
  • Erfarenhet av fysikmotorer (t ex PhysX eller Bullet)
Som person är du mycket självgående och trivs i att jobba i projektform. Du är initiativtagande och intar alltid ett problemlösande perspektiv som gör att du driver dina projekt framåt. Du har ett analytiskt förhållningsätt och vill bidra till att utveckla SenseGraphics produkter till nya nivåer. Vidare har du en nyfiken och positiv inställning till arbetsuppgifter och brinner för utveckling och grafik!

Övrig information

START: Omgående, med hänsyn till ev. uppsägningstid

OMFATTNING: Heltid, tillsvidare

ARBETSTID: Kontorstider

PLATS: Stockholm, Kista

KONTAKT: Josefin Nilsson

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på dessa på [stw01@academicwork.se](mailto: stw01@academicwork.se) under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SenseGraphics vision är att skapa en ny generation av medicinsk kirurgisk simulation. Deras mål är att ge doktorer tillgång till utbildning inom en riskfri och högkvalitativ virtuell miljö innan patienter behandlas. De har en ambition att göra kirurgisk simulation så pass realistisk så att den ger samma värde som en flygsimulator gör för piloter.