Utvecklare inom backend till silobreaker

Utvecklare inom backend till silobreaker

Har du lätt för matematik och älskar att knacka kod? Är du nyutexaminerad eller har några års erfarenhet av att arbeta som systemutvecklare och är på jakt efter nästa utmaning? Nu söker Silobreaker efter en riktigt vass utvecklare inom backend. Hos Silobreaker får du arbeta med ambitiösa, drivna och kompetenta kollegor inom ett ständigt växande affärsområde. Det här är tjänsten för dig som legat i toppskiktet i klassen och som nu är redo för att dra igång din karriär på ett spännande företag med stora möjligheter!

Information om uppdraget

Silobreaker hjälper kunder att förstå risker och trender i sin omgivning, med huvudfokus på IT-hot, affärsrisker och globala händelser. Deras teknologi kombinerar textanalys, ostrukturerad data, interaktiva visualiseringar och maskininlärning för att hitta och presentera affärskritisk information i realtid.

Företaget grundades 2005 och deras utvecklingsteam sitter i häftiga lokaler på Götgatan, nära Slussen i Stockholm. Några av världens största företag och organisationer förlitar sig på Silobreakers förmåga att leverera relevant Cyber Threat Intelligence, Competitive Intelligence, Business Intelligence och Incident & Crisis Management Support.

Academic Work söker nu för Silobreakers räkning efter en riktigt vass junior utvecklare med fokus på backend. Vi söker dig som har en utbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande och som har ett stort privat intresse för utveckling. För att kunna ta dig an rollen ser vi att du är en person som på riktigt älskar att knacka kod! Vi ser mycket positivt på att du i din ansökan visar vad du kan t.ex. genom länk till egna projekt som talar för detta intresse.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic
Work men du kommer anställas direkt hos Silobreaker.

Arbetsuppgifter

Som systemutvecklare på Silobreaker kommer du arbeta med
 • Att ta fram och implementera algoritmer för lösningar för en modern backend, textanalys, sökning och presentation av verksamhetskritisk information i realtid
 • Teknologier som Kafka, RocksDB, AWS Lambda, Docker, SQL Server
 • Språk som C# (.Net Core och .Net Framework), Python, Node.js, Typescript, med flera
Silobreaker är ett renodlat produktbolag och arbetar agilt. Du kommer ingå i ett team med mycket kunniga, drivna och erfarna kollegor. Alla utvecklare på Silobreaker arbetar nära produkten och har ett stort inflytande på dess utformning. Du har stor flexibilitet och mycket goda möjligheter att utvecklas och växa både inom arkitektur och utveckling.

Vi söker dig som

Har mycket goda kunskaper i programmering som du fått via studier och privat intresse. Silobreaker arbetar idag främst i C#, men arbetar också i Java, Python, Node.js och Typescript beroende på vad som passar bäst för olika typer av jobb.

Vi söker vidare dig som:
 • Har en ingenjörsexamen inom datateknik, systemvetenskap, civilingenjör eller motsvarande
 • Har goda matematiska kunskaper- särskilt inom linjär algebra
 • Talar och skriver engelska utmärkt eftersom Silobreaker arbetar i internationell miljö och mycket av kommunikationen både internt och externt sker på engelska
Vidare är det ett plus om du har ett intresse för molnbaserade lösningar samt maskinlärning/AI.

Som person kan du se till hela bilden, är duktig på att lösa problem och tar ett stort ansvar för att genomföra ditt arbete på bästa sätt.
Du ska tycka om att arbeta på ett företag med ett familjärt arbetsklimat där du bidrar med driv framåt och kreativitet i form av nya idéer och lösningar.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonstitel och/eller annonsid i rubriken på ditt mail.
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Silobreaker.
 • START: Omgående, enligt överenskommelse
 • OMFATTNING: Heltid, tillsvidare
 • UPPSKATTAD ARBETSTID: Kontorstider, 40 timmar/vecka
 • PLATS: Götgatan 18, Södermalm Stockholm
 • KONTAKT: Rekryteringsadministratör Amanda Axelsson: +46 8 522 576 89
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs gärna mer om Silobreaker på www.silobreaker.com och på Stackoverflow.