Junior säkerhetsanalytiker inom Cyber Security

Junior säkerhetsanalytiker inom Cyber Security

Detta är en möjlighet för dig som är samhällspolitiskt intresserad att få arbeta för Sveriges säkerhet. Du får en ovärderlig chans att djupdyka i säkerhetsskyddslagen och hjälpa säkerhetskänsliga verksamheter att skydda sig mot spioneri, sabotage och andra brott som är av betydelse för Sveriges säkerhet. Som nyutexaminerad får du dessutom en fot in på ett branschledande bolag inom revision, skatte- och affärsrådgivning och där möjligheterna till utveckling är stora!

Information om uppdraget

Cyber Security har aldrig någonsin varit viktigare än vad den är i dagens samhälle och sedan den nya säkerhetsskyddslagen trätt i kraft har behovet av expertis inom området ökat. Därför är vår kund i behov av en kollega inom området som ska arbeta med säkerhetsskydd gentemot organisationer som bedriver säkerhetskänslig verksamhet. Du kommer arbeta tillsammans med erfarna kollegor, vilket gör att du har goda förutsättningar att växa in i rollen.

Du erbjuds
  • En möjlighet att förvärva, samt bidra med, kunskap inom Cyber Security
  • Möjlighet att arbeta för ett säkrare samhälle
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om [vårt konsulterbjudande]( Heltid: https://www.academicwork.se/jobbsokande/konsult .

Arbetsuppgifter

I rollen som säkerhetsanalytiker hjälper du organisationer med högre skyddsvärden att göra säkerhetsskyddsanalyser av deras verksamhet samt tar fram planer för att upprätta ett ändamålsenligt säkerhetsskydd. Du agerar sakkunnig på säkerhetsskyddslagen och dina kunder består av spännande verksamheter inom såväl offentlig verksamhet som näringslivet.

Tillsammans med en senior kollega ansvarar du för att identifiera om/hur era kunder omfattas av säkerhetsskyddslagen och vilka åtgärder som bör vidtas. Vid behov av vidare säkerhetsskyddsrådgivning kommer du exempelvis ge stöd vid upprättande av systematiskt skyddsarbete. Vidare ingår det i dina arbetsuppgifter att bland annat förbereda workshops inom området.

Vi söker dig som

Har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis juridik eller inom statsvetenskap med säkerhetspolitisk inriktning

Har erfarenhet från verksamhet med högre skyddsvärden

Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Har god systemvana och med enkelhet tar dig an nya system

* Har svenskt medborgarskap

Genomgå en godkänd säkerhetsprövning

Det är meriterande men inget krav att du har erfarenhet av:

Regelverk/lagar så som GDPR eller NIS-direktivet

Som person är du:

Självgående och ansvarstagande

Analytisk

Kommunikativ

Noggrann

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Långsiktigt, heltid
  • Placering: Stockholm
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se