Junior redovisningsekonom till Urkund

Junior redovisningsekonom till Urkund

Urkund är det välkända företaget som förhindrar textplagiering och fusk och är därmed en meningsfull del av skolvärlden och utgör ett älskat verktyg för lärarna. Deras kontor är beläget med sjöutsikt vid Alviks strand och härifrån jobbar 40 personer med ambitionen att göra framförallt skol- och universitetsvärlden mer rättvis. Nu söker de en junior redovisningsekonom som vill starta karriären i en bred roll och få chansen att utvecklas och ta för sig! Sök rollen idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Junior redovisningsekonom till Urkund.

Urkund är företaget som älskas av lärare över hela landet, Norden och numera fler och fler delar av världen. Med sitt automatiska textigenkänningsverktyg kan inkommande uppsatser, hemtentor och projektarbeten stämmas av mot redan etablerade verk för att på så sätt förhindra plagiat och fusk. Denna produkt frigör värdefull tid och resurser för landets lärare och det har även bevisats förebyggande effekter och pedagogiska aspekter med systemet. Ett fantastiskt verktyg!

På Urkund är tempot högt och ambitionerna stora. Just nu står de inför tillväxt och expansion ut i Europa. Stämningen är god och familjär och lokalerna vid Alviks strand bjuder på öppna och fräscha ytor, biljardbord och utsikt över vattnet. Här sitter 22 personer och nu söker de en junior redovisningsekonom som ska jobba nära bolagets CFO.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Urkund.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsekonom på Urkund kommer du arbeta nära både bolagets CFO och ekonomiadministratör och arbetet erbjuder både bredd och variation. Dina ansvarsområden kommer successivt öka ju mer varm i kläderna du blir och du uppmanas att komma med egna initiativ kring rutiner och struktur.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för den löpande redovisningen
 • Rapportera avgifter, skatt och moms
 • Hantera leverantörsfakturor
 • Upprätta månadsrapportering
 • Vara delaktig i månadsbokslutsarbetet
 • Hantera enklare controlleruppgifter
 • Dokumentera och sätta rutiner för arbetsprocesser
 • Administrera uppkomna ad hoc-uppgifter
Tjänsten passar dig som vill komma in och visa framfötterna på ett bolag där du kommer få växa in i rollen och där även rollen kommer växa om du så vill. Det finns goda möjligheter för att utvecklas mot mer avancerad redovisning alternativt åt controller-hållet. Du bör gilla att kombinera god struktur med att vara kreativ och ta initiativ till nya arbetssätt.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi - YH eller universitet
 • Har haft minst ett halvårs tidigare erfarenhet från ett arbete med löpande bokföring (kan vara jämte studierna)
 • Har ett intresse för arbete i ekonomisystem
 • Talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat
 • Beskriver sig som en analytisk person
Det är meriterande om du
 • Har erfarenhet från arbete i Visma.net
 • Just universitetsutbildning är extra meriterande i och med att rollen är mycket bred och har analytiska inslag
Som person är du strukturerad i ditt arbetssätt och har förmågan att lägga upp rutiner och arbetssätt för såväl dig själv som för andra. Du kombinerar detta med att vara flexibel och ha lätt för att fokusera på flera parallella arbetsuppgifter. Vidare är du initiativtagande och är inte rädd för att ta tag i saker och föreslå nya tillvägagångssätt. Sist men inte minst är du givetvis ansvarstagande och sätter stor vikt vid att göra ditt arbete så bra du någonsin kan!

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast enligt överenskommelse
 • Placering: Alvik, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Urkunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Urkund är företaget som älskas av lärare över hela landet, Norden och numera fler och fler delar av världen. Med sitt automatiska textigenkänningsverktyg kan inkommande uppsatser, hemtentor och projektarbeten stämmas av mot redan etablerade verk för att på så sätt förhindra plagiat och fusk. Denna produkt frigör värdefull tid och resurser men det finns även bevisade förebyggande effekter och pedagogiska aspekter med systemet.