Junior redovisningsekonom till JCDecaux på Stureplan

Junior redovisningsekonom till JCDecaux på Stureplan

Du är målmedveten, vet att du vill arbeta på ett framgångsrikt bolag och att du kan få användning av din struktur och analysförmåga. Som redovisningsekonom på JCDecaux kommer du att arbeta i en bred roll med kunniga kollegor som är hjälpsamma och bidrar till din utveckling. På sikt kommer du även arbeta med controlling och bli en viktig person i gruppen.

Information om uppdraget

JCDecaux är ett av Sveriges största bolag inom digital och analog utomhusannonsering och har även Nordens största lånecykelsystem. Koncernen omsätter drygt 3 miljarder Euro och bolaget är börsnoterat i Frankrike. I Sverige har man kontor i Göteborg, Malmö och Stockholm med totalt 100 medarbetare. Du kommer få chansen att hänga med de andra kontoren på företagets två årliga kick-offs. I Stockholm sitter 40 personer på kontoret vid Stureplan, där interiören är som tagen från ett inredningsmagasin och fikarummet lätt kan förväxlas med en fransk trädgårdsbistro.

Ekonomiavdelningen utgörs av en redovisningsansvarig, två redovisningsekonomer och en business controller. Du kommer att rapportera till JCDecaux Sveriges Ekonomichef. Man sitter i öppet landskap med möjlighet till att bolla olika frågor och om du är en lagspelare kommer du snabbt komma in i gruppen. Din blivande chef är väldigt involverad i ert arbete genom uppföljningar och närvaro och håller i veckovisa möten där gruppen tillsammans går igenom aktuella punkter.

Klicka på Play nedan för att se mer om JCDecaux och ett häftigt urval av deras kampanjer

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos JCDecaux.

Arbetsuppgifter

Som Junior Redovisningsekonom på JCDecaux kommer du inledningsvis få en introduktion till dina arbetsuppgifter för att känna dig trygg i din roll. Du kommer bland annat ansvara för att bokföra och cleara företagets fakturor i ett egenutvecklat fakturasystem. Man arbetar i ekonomigruppen utifrån tydliga rutiner och processer och du kommer bland annat få:
 • Hantera kundreskontra och arbeta med controlling
 • Göra löpande bokföring och kontoavstämningar
 • Vara involverad i års- och månadsbokslut
 • Hantera löpande redovisning och projektuppföljning gällande Asset Management
 • Ha flera interna kontaktytor så som bygg- och försäljningsavdelningarna
Tjänsten passar dig som är nyexaminerad och har gjort liknande arbetsuppgifter vid sidan av studierna alternativt arbetar som redovisningsekonom idag och vill fortsätta utvecklas för att på sikt ansvara för controllingarbetet. Du är en ansvarsfull och noggrann person som alltid är mån om att ditt arbete utförs med god kvalité. Du följer upp ditt arbete över tid och ser till att inget lämnas åt slumpen.

Då du kommer vara involverad i bokslutsarbetet och i alla redovisningsprocesser är det en förutsättning att du kan arbeta över jul och nyår med undantag för röda dagar.

Vi söker dig som
 • Har en universitetsutbildning inom redovisning eller controlling
 • Har goda kunskaper i Excel
 • Har professionell kunskap i svenska och engelska då arbetet sker på båda språken
Det är ett plus om du
 • Tidigare har arbetat med liknande uppgifter
 • Har kunskap inom SAP då det dagliga arbetet sker i detta system
Som person är du strukturerad och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån satta rutiner och tidsramar. Det som utmärker dig är att du alltid visar ansvarskänsla för det gemensamma resultatet och gör det som behövs för att organisationen ska uppnå sina mål. Du följer genom noggrannhet kvalitetsstandards och är uppmärksam på detaljer.

Övrig information
 • Start: 15 oktober
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Förmåner: Rikskupong, förmånlig friskvård och sex veckors semester
 • Placering: Stureplan 13
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Malin M Andersson.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och JCDecaux önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till oss. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

JCDecaux finns idag i 3400 städer i 70 länder. Reklambudskapen når ut till mer än 340 miljoner människor varje dag. Totalt jobbar cirka 11,900 personer på JCDecaux och huvudkontoret ligger utanför Paris i Neuilly-sur-Seine. Deras affärsidé är att utomhusreklam är mer än bara reklam. Med smarta, innovativa och attraktiva lösningar förbättrar de tillvaron för stadens medborgare. Sveriges reklamköpare erbjuds de bästa reklamplatserna med den högsta räckvidden i de största städerna. Och kommunerna erbjuds kostnadsfria, väl underhållna gatumöbler av hög kvalitet.