Junior redovisningsekonom med intresse för insamling sökes till stiftelsen Choice!

Junior redovisningsekonom med intresse för insamling sökes till stiftelsen Choice!

Om du drömmer om att arbeta på en organisation som fokuserar på hälsofrämjande insatser i samhället kan denna tjänst på Insamlingsstiftelsen Choice vara nästa steg för dig. Här får du snabbt bli en viktig person i organisationen och på sikt vara del av den internationella satsningen som görs när man expanderar organisationen till övriga EU-länder och även planerar för sitt deltagande under Expo 2020 i Dubai.

Information om uppdraget

Insamlingsstiftelsen Choice är en ideell organisation som tillsammans med läkarstudenter undervisar högstadie- och gymnasieelever om kroppen och hur den påverkas av alkohol, narkotika och tobak. De arbetar förebyggande och hälsofrämjande, och deras vision är ett samhälle där alla ungdomar har en god hälsa och en bra start i vuxenlivet.

Sedan starten har läkarstudenter på Choice undervisat över 30 000 högstadie- och gymnasieelever samt utbildat skolpersonal, lärare, rektorer och elevhälsoteam. På åtta år har verksamheten vuxit från Stockholm och samarbete med läkarstudenter vid Karolinska Institutet, till att i dag även samverka med övriga sex läkarprogram i Sverige; Lund, Göteborg, Linköping, Örebro, Uppsala och Umeå. Över 500 läkarstudenter har utbildats inom Choice och idag finns verksamheten i hela Sverige.

Choice tror starkt på att kunskap är det som leder till förbättring, klicka på Play nedan för att se mer om deras arbete

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Choice.

Arbetsuppgifter

Din första tid på stiftelsen kommer du få en inblick i stiftelsens olika delar för att lära känna organisationen och dess arbetssätt exempelvis genom att assistera VD, ekonomiansvarig och projektledare. Tjänsten som junior redovisningsekonom med insamlingansvar på Choice är tvådelad med breda arbetsuppgifter, med fokus på redovisning och ansvar för insamlingsaktiviteter. Ca 50% av din arbetstid kommer bestå av att arbeta med löpande ekonomiska arbetsuppgifter som exempelvis:
 • Löpande bokföring
 • Löneadministration
 • Projektredovisning
 • Budgethantering
Den andra delen av tjänsten innefattar att arbeta med insamlingsverksamhet för att tillsammans med dina kollegor säkerställa att stiftelsen får in anslag och bidrag från organisationer och myndigheter för att kunna bedriva sitt viktiga arbete. I rollen som insamlingsansvarig kommer du bland annat att:
 • Arbeta med insamlingsaktiviteter av olika slag
 • Ha kontakt med externa mediebyråer och koordinera kring insamlingsbrev som skickas till givare.
 • Samarbeta med företag som vill bidra till stiftelsen, samt vara drivande i relationsskapande aktiviteter gentemot samarbetspartners.
 • Administration, rapportering och uppföljning av insamling
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär, har ett genuint intresse för ungdomars hälsa och drivs av att få bidra med din energi och kompetens i samhällsutvecklande frågor. Du vill komma in på en arbetsplats där du från start utrustas med rätt verktyg i takt med att dina arbetsuppgifter ökar i komplexitet. Här får du verkligen möjlighet att växa in i en varierad roll med stort ansvar, med mycket stöttning från dina mer erfarna kollegor.

Vi söker dig som
 • Har en slutförd eftergymnasial utbildning med ekonomisk inriktning, förslagsvis inom redovisning
 • Har professionell kunskap i svenska och engelska då arbetet sker på båda språken
Det är meriterande om du:

* Tidigare arbetat med redovisning, bokslut och/eller löneadministration

I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt driv för att arbeta i en ideell organisation. Som person är du driven, problemlösande, självgående och har förmågan att hålla många bollar i luften samtidigt. Du kan arbeta utifrån visioner och långsiktiga mål som bryts ner i planer och aktiviteter, där du agerar för att hitta den mest effektiva lösningen. Framförallt tar du ansvaret att självständigt välja arbetsmetod och fatta nödvändiga beslut för att driva ditt arbete framåt och arbeta utan i förväg fastställda rutiner eller vägledning.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Stiftelsens huvudkontor vid Slussen
 • Kontaktuppgifter: Amanda Axelsson
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Choices önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Insamlingsstiftelsen Choice är en ideell, icke vinstdrivande organisation, som är politiskt och religiöst obunden. Stiftelsen grundades i januari 2010 av medicinjournalisten Robert Åkesson och bedrivs i samverkan med läkar-och psykologstudenter som föreläser för elever, föräldrar och skolpersonal om alkohol, narkotika och tobak (ANT) utifrån ett medicinskt perspektiv.
Choice håller även i temadagar för skolor, föräldrar och studenter på universitet, högskolor, gymnasium och högstadier.