Junior redovisningsassistent till Össur!

Junior redovisningsassistent till Össur!

Nu har du möjligheten att få en unik och givande start på din karriär i rollen som junior redovisningsekonom hos Össur! Du får chansen att vara del av en global organisation, arbeta med varierande arbetsuppgifter och vara en viktig del i ekonomi funktionen. Är du ute efter skaffa dig värdefull erfarenhet och utvecklas? Välkommen med din ansökan!

Information om uppdraget

Össur fokuserar på att hjälpa människor att känna sig trygga, säkra och vara mobila, oavsett skada eller andra förhållanden som kan äventyra deras livskvalitet. Össur utvecklar, producerar och säljer ortopedtekniska lösningar världen över. Deras organiska tillväxt drivs av stor satsning på forskning och utveckling, och företaget fortsätter lansera nya produkter och lösningar som hjälper människor till bättre liv. De har sitt huvudkontor på Island och har dotterbolag i 25 länder. I rollen som junior redovisningsekonom kommer du att arbeta från deras Skandinaviska kontor i Kista tillsammans med 15 härliga kollegor i ditt team där företagskulturen genomsyras av värdeorden - Ärlighet, Sparsamhet och Mod.

Du erbjuds
 • Ett globalt företag med chansen att utvecklas i din roll
 • Flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta 1-2 dagar remote
 • En dedikerad konsultchef som är väldigt mån om ditt välmående
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som junior redovisningsekonom kommer du att leda företaget framåt genom att hjälpa klinikerna att ta emot sitt material och nå sina mål. Du kommer att upprätthålla ett smidigt, snabbt och effektivt flöde av leverantörsfakturor genom olika system, funktioner och marknader samt administrera och förbättra fakturaprocessen i affärssystem.

I rollen som junior redovisningsekonom kommer du bland annat att:
 • Ansvara för in och utgående post, Finance gemensamma mailbox, arkivering, specifika processer inom leverantörs- och kundreskontran.
 • Arbeta med processer inom Inköp och Leverantörsreskontran, matchning av inköpsordrar mot fakturor, påminnelser och hantera inkassoärenden
 • Arbeta med processer inom Kundreskontran, fakturering, avstämning och påminnelser
 • Avstämningar av bank, kassa och balanskonton.
 • Supportera och samarbeta nära med Finance Control teamet.
 • Vara behjälplig mot andra Controllers, Stödfunktioner, Kliniker och Kollegor i organisationen.
 • Össurs redovisning sköts från deras Shared Service Center i Polen och du kommer därför att ha mycket kontakt även med dem.
Vi söker dig som
 • Har en kandidatexamen i informationssystem eller ekonomi
 • Har relevant arbetslivserfarenhet
 • Har flytande kunskaper svenska och engelska i tal och skrift
 • Har god excel och systemvana
Det är meriterande om du har jobbat i systemet Navision och/eller Basware.

Som person är du analytisk, strukturerad och flexibel i ditt arbetssätt och lämnar därför inget åt slumpen. Du är serviceinriktad, pedagogisk, kommunikativ vilket visar sig i de relationer du skapar inom organisationen. Du har förmågan att arbeta självständigt men även i grupp. Vidare tar du stort ansvar över ditt arbete och kommer med egna lösningsförslag när du stöter på utmaningar.

Övrig information
 • Omgående
 • Heltid med månadslön
 • Kista
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Össur, grundat 1971, har sin kompetens inom utveckling, produktion och försäljning av ortopediska hjälpmedel och lösningar. Sedan introduktionen på den isländska aktiemarknaden 1999, har företaget expanderat kraftigt. Mycket tack vare strategiska företagsförvärv och betydande investeringar i utveckling och forskning. Össur är sedan 2009 också listat på NASDAQ OMX Copenhagen. Idag sysselsätter Össur cirka 3000 anställda på 25 olika platser i världen, med största kontor i Amerika, Europa, Asien, Australien och huvudkontoret på Island.