Junior mekanikkonstruktör till R&D på Xylem

Junior mekanikkonstruktör till R&D på Xylem

I Sundbyberg i norra Stockholm har Xylem öppnat upp dörrarna för en ny dag. Du möts i en modern och öppen reception av Johan som arbetar som teknikchef för Xylems mixar inom R&D. Han stannar upp vid en modell av deras nya mixer som de har i receptionen och förklarar entusiastiskt hur den kan hjälpa till att både rena vatten och spara energi. En trappa ner byggs en ny verkstad för experimenterande och analys och på våningarna upp arbetar resten av byggnadens 350 anställda. Majoriteten av dessa är ingenjörer och runt hälften arbetar inom R&D vilket gör att hela byggnaden omges av en ingenjörsanda som inkluderar teknisk nyfikenhet, samarbete och innovation. Tillsammans hjälps ni åt att utveckla nästa generations tekniska lösningar för att förbättra världens vattenförsörjning.

Information om uppdraget

Att komma in som nyexaminerad ingenjör i vår grupp ger dig väldigt bra förutsättning för att kunna utvecklas som konstruktör. Jag började här direkt efter examen så jag vet vad jag pratar om. Du blir en del av ett kunnigt gäng som har mycket erfarenhet att dela med sig av samtidigt som de är väldigt öppna för att lära sig nytt. Du kommer få lära dig konstruktion från grunden och utmanas successivt med mer komplexa frågeställningar ju mer du lär dig. Ett drömjobb för dig som ser en framtid inom mekanikkonstruktion på R&D.

Johan Petterson, Technical Manager Mixer, din blivande chef på Xylem

Arbetsuppgifter

Som junior mekanikkonstruktör kommer du tillhöra Xylems R&D organisation i Sverige. Tillsammans med sju erfarna kollegor ansvarar ni för produktutbudet Mixer (omrörare). De produkter ni tar fram används främst för att rena vatten runt om i världen. Produktområdet står inför en stor satsning och har en spännande tid framför sig då det finns många intressanta projekt där vidare utveckling av befintliga och nya produkter ska genomföras. Du kommer, i samarbete med produktägare, att utveckla och förbättra delar, tillbehör och produkter. I detta ansvar ingår det exempelvis att:
 • Produktförbättra och förändra befintliga produkter
 • Hjälpa produktionsenheten med teknisk support
 • Agera tekniskt stöd till försäljningsbolag
 • Utveckla och deltaga i produktutvecklingsprojekt av befintliga och nya komponenter / produkter
Du erbjuds en analytisk och problemlösande roll i ett tekniskt tungt företag med flertalet patent som i stort sätt själva tar fram och tillverkar alla komponenter i sina produkter. Inom hela R&D finns en enorm kunskap som dina kollegor gärna delar med sig av. Utöver detta kommer du få en gedigen introduktion både på plats i Stockholm men också i tillverkningen i Emmaboda. För att försäkra att du fortsätter att utvecklas kommer du bli erbjuden interna och externa utbildningar som gör att du aldrig kommer stå still i din kompetensutveckling. Vill du växa inom produktutveckling ges du alla förutsättningar här.

Vad gör Xylem?

Vi söker dig som
 • En akademisk examen inom mekanik, maskinteknik eller liknande
 • Erfarenhet av 3D CAD system
 • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har:
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Kunskap om svetsade och/eller gjutna produkter
Som person är du självgående, ansvarstagande och noggrann. Du kommer få bra stöttning av dina kollegor men det förväntas ändå att du aktivt söker upp egna lösningar för problem du står inför. Det innebär att du kommer bygga upp ett eget kontaktnät av konstruktörer, experter och produktionstekniker som du kan vända dig till när du stöter på utmaningar så du kan driva dina arbetsuppgifter vidare. Du kommer att planera och strukturera dina egna uppdrag och se till att du når dina satta deadlines. Du är mån om att hålla en hög kvalitet i ditt arbete samtidigt som du avslutar det du påbörjar. Du värderar samarbete högt och ser det som en möjlighet att hitta alternativa lösningar på tuffare problem.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Tillsvidareanställning
 • Placering: Sundbyberg, Stockholm
 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Xylems önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder, på 6 kontinenter. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar.