Junior konsult till verksamhetsrevision inom Public Sector till PwC!

Junior konsult till verksamhetsrevision inom Public Sector till PwC!

Lockas du av att arbeta med analys och utredning kopplat till välfärdsfrågor som rör våra kommuner och regioner? Vi söker dig som är redo att ständigt lära nytt, tänka annorlunda och ta fram bättre samt mer anpassade lösningar. Har du dessutom en relevant högskoleutbildning som exempelvis samhällsvetare, statsvetare eller ekonom? Då kanske det är dig vi letar efter!

Information om uppdraget

Inom vår specialistenhet Public Sector vill vi ständigt utvecklas och vara ledande i att stödja våra kunder i utvecklings- och effektiviseringsarbetet för en välfungerande välfärd, i ett samhälle som ständigt förändras.

Just nu söker vi en junior konsult med inriktning verksamhetsrevision till kontoret i Stockholm. Teamet inom Public Sector i Stockholm består i dagsläget av 8 medarbetare, nu behöver de bli fler!

Du kommer att erbjudas en gedigen introduktion med ett tydligt onboardingschema för den första tiden där du kommer tilldelas en mentor som genom sin kompetens ska vägleda dig rätt i ditt arbete. Du och din handledare kommer att ha täta uppföljningar med syfte för dig att kunna ställa frågor så att du snabbt kommer in i arbetet. Din anställning börjar även med ett trevligt företagsevent där du får träffa alla dina nya medarbetare 2-3 september.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos PwC.

Arbetsuppgifter

Som junior konsult i verksamhetsrevision medverkar du som projektmedarbetare i granskningar inom ramen för våra revisionsuppdrag i kommuner och regioner. Verksamhetsrevisionen omfattar granskningar kopplat till allt från verksamhetsnära frågor rörande skola, vård och omsorg till mer övergripande frågor om politisk styrning och kontroll. Därutöver arbetar vi med utbildning och rådgivning vilket också kan bli aktuellt för dig i din roll som konsult hos oss.

För att lyckas i rollen som konsult behövs kunskap, skicklighet, social kompetens och analytisk förmåga, samt ett stort intresse för och kunskap om välfärdsfrågor och politiskt styrda organisationer. Arbetsuppgifterna innebär att tillsammans med ditt team granska verksamhet och ekonomi samt genomföra utredningar och uppdrag för att bidra till våra kunders verksamhetsutveckling.

I arbetet ingår att samla in, sammanställa och ta fram skriftliga rapporter.

Vi söker dig som
  • Har relevant högskoleutbildning, gärna som ekonom, samhällsvetare, eller statsvetare.
  • Har ett intresse av att arbeta med välfärdsfrågor som rör våra kommuner och regioner.
  • Har god kunskap och vana att arbeta i program, som till exempel googles programvara.
  • Behärskar svenska obehindrat i både tal och skrift.
  • Besitter god analytisk förmåga och vana av dataanalyser och att arbeta med stora datamängder.
För att du ska trivas och utvecklas hos oss tror vi att det är viktigt att du vill och kan etablera förtroendefulla kontakter, har ett konsultativt förhållningssätt, är utåtriktad, har lätt för att samarbeta och har god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Andra egenskaper som vi värdesätter är initiativkraft, förmåga att arbeta självständigt och i team, förmåga att prioritera och ett affärsmässigt tänkande.

Övrig information
  • Start: 1a september
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Stockholm, Torsgatan
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PwC Sverige är marknadsledande inom revision samt skatte- och affärsrådgivning, med 33 kontor runt om i landet. Deras syfte är att skapa förtroende i samhället och lösa viktiga problem. PwC har cirka 35 000 kunder, såväl globala som svenska företag och organisationer i alla storlekar samt verksamheter inom den offentliga sektorn. PwC vägleder sina kunder och hjälper dem att uppnå sina mål, oavsett vilken fas deras verksamhet befinner sig i.