Junior ingenjör till Virtual Engineering!

Junior ingenjör till Virtual Engineering!

Nu söker vi nästa framåttänkande stjärna som vill vara med och driva digital transformation tillsammans med Virtual Engineering! Har du en ingenjörsutbildning, ett stort intresse för digitalisering inom Product Lifecycle Management och beskriver dig själv som en nyfiken person? Bra! Bli en del av ett familjärt team med spetskompetens och en positiv entrepenörsandra där ni tillsammans driver den digitala omställningen inom tillverkningsindustrin. Skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Vi söker nu en Junior PLM-konsult till vår kund Virtual Engineering som erbjuder marknadsledande konsulttjänster inom digital transformation. I och med att du är en nyfiken och kunskapstörstig person som säkerligen googlat lite, så vet du att PLM-system används för att hantera den digital tråden av information under hela produktens livscykel, från kravställning till avveckling. Hos Virtual Engineering kommer du att få arbeta tillsammans med några av de största bolagen inom svensk tillverkningsindustri, från fordonsindustrin till mobiltelefoner och medicinskteknik.

En av grundarna, Niklas Ankarcrona (som du kommer arbeta nära med), beskriver ett av företagets grundtankar:

"Att arbeta tillsammans med sina kollegor hos oss, vill vi ska kännas som att man samarbetar med sina kompisar!" - vilket är talande för bolaget, som tillsammans hittar på mycket roliga saker tillsammans. Vad sägs som cykling eller varför inte bestiga ett berg ihop? På Virtual Engineering är alla engagerade i intressanta och spännande PLM digitaliseringsresor med sina kunder och det gör det väldigt viktigt att tillsammans hitta tillfällen att ses, umgås och hitta på fysiska aktiviteter i naturen

Du erbjuds
 • En familjär och inkludernade företagskultur
 • Möjlighet till personlig utveckling samt inom PLM
 • En tydlig utvecklingsplan och dedikerad mentor
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer i rollen som Junior PLM-konsult att jobba i uppdrag direkt med kund där du får lära dig samt utveckla deras verksamhet och digitala transformation. Du behöver var nyfiken och vilja sätta dig in i stora informationsmängder och därigenom skapa dig en förståelse för de olika delarna av produktutvecklingsprocessen. Både problemlösning och utmaningar kommer att bli en del av din vardag och du kommer att få insyn i flera av de stora industriernas digitaliseringsresor i Sverige och på sikt arbeta med utmanande och intressanta projekt med globala kunder.

Dina arbetsuppgifter kommer till exempel att vara:
 • Att analysera och förstå kundens digitaliseringsbehov och transformera dessa så att de på bästa sätt kan realiseras i kundens PLM platform
 • Att arbeta med att förbättra kundens processer och IT-verktyg för hantering av produktinformation (som t ex virtuella 3D baserade produktmodeller i CAD) för att stötta digitalisering och elektrifiering av kundens produkter
 • Ha god dialog med kunder för att kunna stötta dem på bästa sätt under processen
Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen med ett intresse mot produktutveckling
 • Har ett stort intresse för IT och system
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Har du under din studietid kommit i kontakt med PLM eller produktutveckling så blir vi extra intresserade!

Som person är du:
 • Nyfiken
 • Initiativtagande
 • God samarbetsförmåga
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se