Junior entreprenadingenjör till Bäckströms Anläggning i Stockholm!

Junior entreprenadingenjör till Bäckströms Anläggning i Stockholm!

Tar du din byggingenjörsexamen nu i sommar eller är du precis i början av din karriär och har jobbat något år? Alternativt är du ekonom med ett stort intresse för byggbranschen? Det familjära bolaget Bäckström Anläggning AB söker nu sin nästa nyckelperson som vill bli en del i spännande anläggningsprojekt runt om i Stockholmsområdet. Vill du vara med och bidra till en hållbar samhällsutveckling och bygga ett bättre Stockholm genom att arbeta som ekonom i projektform? Brinner du dessutom för att arbeta med siffror, kalkyl- och prognosarbete? Då kan rollen som entreprenadingenjör vara rollen för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Bäckström Anläggning AB räkning en Junior entreprenadingenjör. Bäckströms grundades 1997 av bröderna Nicklas och Joakim Bäckström och är idag verksamma inom väg och anläggning samt maskin och transport. De har sedan 2007 utfört hundratals anläggningsprojekt tillsammans med välkända uppdragsgivare som Fortum, Nynas, Stockholm Vatten, Swedavia och Ikano. I koncernen Bäckströms arbetar runt 140 medarbetare, både på huvudkontoret samt ute i de olika projekten. Det ljusa, trendiga huvudkontoret ligger i Västberga, söder om Stockholm. Som junior entreprenadingenjör kommer du dock sitta ute i olika anläggningsprojekt runt om i Stockholmsområdet för att på så sätt bäst kunna följa projekten samt rapportera till platschef och affärschef.

Du välkomnas till en väl sammansvetsad arbetsgrupp om 17 personer där alla hjälps åt och du har kollegor med varierande erfarenheter och bakgrund som du kan lära dig av. Projekten du kommer sitta i är främst med fokus på markanläggning vid husproduktion men också projekt inom infrastruktur. Som junior entreprenadingenjör kommer du att arbeta med såväl ekonomi som administration i projekten. Du kommer att succesivt läras upp i din roll genom att gå bredvid platschefen och affärschef.

För att trivas hos Bäckströms ser vi att du som person kan identifiera dig med Bäckströms värdegrund: Passionerade: vi lämnar ingenting åt slumpen, Omtänksamma: vi bryr oss om varandra, Laganda: vi är öppna och ärliga mot varandra och Banbrytare: vi vågar testa nya lösningar!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Bäckström Anläggning AB.

Arbetsuppgifter

Som junior entreprenadingenjör på Bäckström Anläggning stöttar du platschefen i det ekonomiska och administrativa arbetet. Du ansvarar för ekonomiuppföljningen av olika anläggningsprojekt som exempelvis grundläggning, finplanering och VA. Till en början kommer du sitta i ett projekt men allt eftersom du får mer erfarenhet kan du komma att sitta i flera olika projekt parallellt.
Du kommer bland annat arbeta med att lägga prognoser, se över produktionsplanering samt följa upp tidsplaner. Du kommer delta vid olika byggmöten för att på så sätt kunna få en bra överblick över hur det ser ut i projekten. Du hanterar även ekonomiska regleringar (t ex ÄTA) både mot kund och underentreprenörer. Du kommer även vara behjälplig med avtalsförslag vid inköp av material och utvärdera inkomna anbud.
Du kommer till exempel också att:
 • Bistå platschef med projektavstämningar, rapporter och sammanställningar
 • Följa upp och uppdatera tidsplan och resursplan
 • Vara insatt i och följa upp produktionskalkyler, entreprenadhandlingar och styrande dokument
 • Genomföra inskrivningar och avstämningar gentemot underentreprenörer
 • Administrera kring fakturor
Rollen passar dig som har ett brinnande intresse för siffror och god numerisk förmåga.

Vi söker dig som
 • Nyexaminerad med en YH- eller civilingenjörsexamen i byggteknik eller ekonomi med ett brinnande intresse för byggbranschen
 • Har erfarenhet från deltidsarbete vid sidan av studierna inom produktionen som arbetsledare eller motsvarande alternativt erfarenhet av en roll som ekonomiassistent
 • Har mycket goda kunskaper i Microsoft Office-paketet; främst Excel
 • Har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, i både tal och skrift, med hänsyn till att du kommer behöva använda dig av båda språken i arbetet
Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat i en roll som entreprenadingenjör och/eller erfarenhet av att ha arbetat i en ekonomiroll. Det är även ett stort plus om du har erfarenhet av systemen Power Project och Bidcon som Bäckströms Väg & Anläggning använder sig av, det är dock inget krav.

Som person har du ett engagemang utöver det vanliga och tar stort eget ansvar över ditt dagliga arbete men du förstår också vikten av din insats i ett mer långsiktigt perspektiv. Du har förmågan att strukturera upp ditt arbete då du kommer arbeta med många olika delar parallellt och har en känsla för att saker och ting ska bli noggrant utförda. Självklart ser vi att du är en teamplayer som trivs med att arbeta i grupp och som är social och tydlig i din kommunikation. Att vara spindeln i nätet passar dig som handen i handsken!

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
 • Lön: Fast månadslön enligt överenskommelse
 • Placering: Västberga Allé 36 A, Hägersten, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bäckströms önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [recruitmentstockholmsouth@academicwork.se](mailto:recruitmentstockholmsouth @academicwork.se) under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bäckströms är anläggningsföretaget som specialiserat sig på resurskrävande och komplicerade projekt inom infrastruktur, industri, fastigheter och energi. Bäckströms tar ansvaret för dina transport- och produktionsresurser för allt inom bygg-, mark- och anläggning.