Välkommen till nya Blocket Jobb   Det här är nytt

Junior ekonomiassistent till Synsam i Stockholm!

Junior ekonomiassistent till Synsam i Stockholm!

Är du i början av din karriär och har erfarenhet från en roll som ekonomiassistent? Är du nu redo att bredda dina kunskaper ytterligare och ta dig an en ny roll i en växande organisation? Då har du kommit helt rätt! Synsam söker en junior ekonomiassistent till kontoret på Kungsholmen. Vi arbetar med löpande urval så välkommen in med din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior ekonomiassistent till Synsam. Du kommer tillhöra ekonomiavdelningen som sitter i nyrenoverade lokaler på Kungsholmen vid St. Eriksbron i Centrala Stockholm. Du kommer att ingå i avdelningen Financial Governance and Control. I teamet arbetar fyra stycken Financial Controllers: två som arbetar med Sverige, en med Norge och en med Danmark. I teamet ingår även Group Financial Controller, koncernredovisningsansvarig, redovisningsspecialist, accountant treasury och systemägare. Avdelningen har nyligen genomfört en omorganisering och rollen som ekonomiassistent är ny. Du kommer genom detta att få möjlighet att vara med på en förändringsresa!

Som ekonomiassistent kommer du arbeta främst med fyra Financial Controllers och stötta dem i det dagliga arbetet. Arbetet innebär en blandning av ekonomiska och administrativa uppgifter såsom att exempelvis arbeta med underlag till enklare bokföringsuppgifter, moms- och skattedeklarationer, rapporter, uppdatera tabeller och kontrollera konton samt vara behjälplig med bokslut och årsredovisning. Du kommer få en bred inblick i ekonomiarbetet på Synsam i såväl Sverige, Norge som Danmark. Genom detta ges du möjlighet till stora kontaktytor inom rollen.

Då rollen som ekonomiassistent är ny kommer du få komma in i arbetet allt eftersom, mycket genom learning by doing. Ledarskapet på Synsam genomsyras av frihet under ansvar samt tillgänglighet och rak kommunikation. Stämningen är lugn och det finns en vilja att ställa upp för varandra.
Låter detta som jobbet för dig? Vi arbetar med löpande urval och kommer att börja urvalsprocessen den 20 november så du är välkommen in med din ansökan redan idag!
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Synsam.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent kommer du arbeta tight med och stötta främst fyra Financial Controllers i deras dagliga arbete. Arbetet kommer innebära både ekonomiska och till viss del administrativa uppgifter.

Du kommer till exempel att arbeta med underlag till:
 • Enklare bokföringsuppgifter
 • Moms- och skattedeklarationer
 • Rapporter
 • Vara behjälplig vid bokslut och årsredovisning
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär och som har viss arbetslivserfarenhet från en ekonomiassistentsroll, exempelvis har du arbetat inom kund- eller leverantörsreskontra, och vill få en bredare förståelse för de ekonomiska flödena. Då rollen är ny ser vi att du är snabblärd och har förmågan att sätta dig in i nya system och arbetsuppgifter på ett smidigt sätt samtidigt som du är prestigelös och är beredd att rycka in där du behövs som mest.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
 • Har som minst en gymnasieexamen med inriktning mot ekonomi
 • Har mellan 6 månaders - 2 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, och/eller jobbat extra som ekonomiassistent vid sidan av dina studier
 • Är snabblärd och lätt sätter dig in i nya system, detta då Synsam använder sig av flera olika system såsom Microsoft AX, Qlikview, Cognos med flera
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då du kommer använda båda språken i arbetet
Som person är du prestigelös, hjälpsam och kommunikativ. Du trivs i en stöttande roll samtidigt som du tar stort eget ansvar och noggrant utför dina arbetsuppgifter. Du har också ett driv och visar stor nyfikenhet för att lära dig nya arbetsuppgifter. Självklart är du även en lagspelare som är flexibel och duktig på att samarbeta med andra, detta då du kommer ha flera tighta samarbeten och kontaktytor internt.

Övrig information
 • Start: Omgående, vi tar hänsyn till max 1 månads uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
 • Lön/förmåner: månadslön beroende på erfarenhet, friskvårdsbidrag, personalrabatt, kollektivavtal och 30 dagars semester
 • Placering: Kungsholmen, centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Synsams önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Synsam har en ledande marknadsposition inom Eye Fashion och erbjuder glasögon, solglasögon, linser samt accessoarer. Synsam erbjuder även optikertjänster och ögonhälsa. Sedan 2014 ägs Synsam av CVC Capital Partners och har ca 500 egna butiker och franchisetagare i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Företaget omsätter ca 3 miljarder SEK och har ca 2.000 anställda.