Junior civilingenjör till VPD

Junior civilingenjör till VPD

När du kommer in i VPD:s fina lokaler i centrala Stockholm möts du av en familjär och välkomnande stämning. Här arbetar både utvecklare och konsulter för att tillsammans vara finansbranschens förstahandsalternativ när det kommer till Business Consulting, utveckling och mjukvaruprodukter inom kapitalförvaltning. Den absoluta majoriteten av de anställda är civilingenjörer vilket gör att företaget präglas av en hög teknisk kompetens och ett stort driv att utvecklas. Är du nyutexaminerad civilingenjör med intresse för finans, matte och objektorienterad programmering och drivs av att själv kunna påverka din framtida utveckling? Då kan VPD vara din framtida arbetsgivare!

Information om uppdraget

VPD är ett mindre företag med lyhörda och nyfikna medarbetare där alla känner alla. Vi arbetar i en stimulerande och lärorik arbetsmiljö där man får möjlighet att själv styra sin egen utveckling väldigt mycket. Vi jobbar i en kundnära relation men får även in den tekniska biten. Jag jobbar mycket för att våra konsulter ska driva sin egen utveckling och stöttar dem genom ett närvarande ledarskap" - David Halbik, Manager och Senior Consultant Finance & IT

Som konsult hos VPD kommer du att arbeta i uppdrag både internt och ute hos kund. Uppdragen varierar i allt från mindre utredningar och support till större implementationer av våra och andra system och lösningar hos kund samt analyser, kravställning och projektledning.

Du erbjuds:
 • En välplanerad och gedigen introduktion där du kommer få lära dig mer om kapitalförvaltning och bygga vidare på dina tekniska kunskaper samt orientering av VPD och branschen. Innan du är redo att självständigt ta dig an uppdrag hos kund kommer du följa med seniora konsulter på uppdrag samt ta dig an interna projekt.
 • Goda utvecklingsmöjligheter inom exempelvis Business eller Development Consulting. Detta innebär exempelvis mer fokus på analys eller arkitektur, leda juniora kollegor i uppdrag, skapa dig en helhetsförståelse för processer och använda det i kommande uppdrag.
 • Hos VPD kommer du omges av ett härligt och engagerat gäng om 14 kollegor som alla brinner något extra för kombinationen IT och Business. Några av anledningarna att medarbetarna trivs på företaget är de varierande arbetsuppgifterna, företagets värderingar samt den goda stämningen.
Arbetsuppgifter

Som konsult hos VPD kommer dina uppdrag och arbetsuppgifter att variera. Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Utveckling av nya och existerande lösningar hos kund, tex kundrapportering eller marknadsrisk
 • Analys och kravställning
 • Implementationsuppdrag med hjälp av VPD:s programvara
Tjänsten passar dig som drivs av att själv kunna forma din egen utveckling och som har ett intresse för att lära dig mer om finansbranschen. Du kommer att fungera som en länk mellan IT och affären varför det är viktigt att du lockas av båda delarna.

Vi söker dig som
 • Är nyutexaminerad civilingenjör eller har en masterexamen inom industriell ekonomi, teknisk fysik, matematik, systemvetenskap eller liknande
 • Har kunskaper inom objektorienterad programmering, exempelvis C#, Java eller Python
 • Har ett intresse för att lära dig mer om finansbranschen
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i arbetet
Som person är du:
 • Problemlösande
 • Självgående
 • Relationsskapande
 • Har en god samarbetsförmåga
Övrig information
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos VPD och deras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

VPD Financial Software Consulting är en ledande leverantör av specialiserad programvara och know-how för den finansiella sektorn. VPD har utvecklat sina produkter i nära samarbete med världens ledande finansiella institutioner i över 30 år. Programvaran, VPD Risk & Performance, finns i olika kombinationer för att möta kundspecifika behov. Hos VPD arbetar idag 14 medarbetare med Business Consulting, utveckling, implementering och projektledning av kapitalförvaltningsprodukter. Några av anledningarna att medarbetarna trivs på företaget är de varierande arbetsuppgifterna, företagets värderingar samt den goda stämningen.