Junior backendutvecklare till Citygate

Junior backendutvecklare till Citygate

På måndagsmorgonen kommer du fram till Sergels torg, promenerar cirka 200 meter och ringer på porten till Citygates kontor på Drottninggatan. Du tar hissen upp och kliver in till den uppdukade frukosten med ditt team för att gå igenom utvecklingsprojekten för den kommande veckan. Så kan en vanlig start på veckan se ut på Citygate. Läs vidare om tjänsten som backendutvecklare:

Information om uppdraget

Citygate utvecklar, servar och driftar webbtjänster på flera kanaler inom rubrik-, katalog-, sök- och displayannonser till olika mediehus. I deras kundnätverk ingår 7 koncerner med nästan 80 morgontidningar och över 60 hemsidor som når över 4,2 miljoner människor. Med målet att sköta all utveckling av backend- och databaser här i Sverige, vill de nu stärka upp teamet med en junior utvecklare.

Därför söker Academic Work nu en junior backendutvecklare till Citygate. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Citygate.

Arbetsuppgifter

I utvecklingsteamet startas varje vecka med gemensam frukost och planering för veckan. Därefter kör de standup-möten varje morgon för att följa upp projekten, diskutera eventuella blockers och bolla idéer på 2-veckorssprintar. De utvecklar primärt i Microsoft miljö med C# och Core i .NET samt MS SQL. I frontend kör de Javascript i React.

All utveckling sker internt och du kommer primärt ha kontakt med interna kollegor med fokus på utveckling. Projekten består av olika specifikationer som kan variera i omfattning, bland annat databasrelaterat, API:er och funktioner som ska skapas.

Den här tjänsten passar dig som vill utveckla något som flera miljoner människor ser. Du kommer få direkt feedback av tusentals användare på det du bygger och med det även skapa nytta för en mängd olika människor.

CTO Magnus arbetar för att kollegorna ska växa, både i sin yrkesroll och som person. Detta kan exempelvis handla om att ta in föreläsare som berättar om olika ämnen. Nyligen hade de besök av en expert inom AI-algoritmer och Neurala nätverk. Utöver detta arragreras det också AW:s och aktiviteter som Escaperoom, för att ha kul tillsammans utanför jobbet.

Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning inom IT från högskola eller universitet
  • Har goda kunskaper inom C#, MS SQL, REST-API:er och JSON
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska språket i både tal och skrift
Det är starkt meriterande för tjänsten om du har gjort egna projekt på fritiden och lagt upp dessa på exempelvis Git Hub.

Som person är du självgående och gillar att planera samt driva ditt arbete framåt mot uppsatta deadlines. Du är noggrann och har en god förmåga att stämma av förväntningar för att arbeta mot den önskade kvalitén. Du följer frekvent upp ditt arbete och säkerställer att det blivit rätt. Vidare har du en god förmåga att samla in nödvändig information för att hitta rätt lösningar för problem du stöter på i arbetet.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Drottninggatan, Stockholm
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Citygates önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Citygate utvecklar svenska mediehus kommersiellt likväl som publicistiskt. Deras uppdrag är att med fokus på internet och nyhetsmedier utveckla tjänster som mediekonsumenter och annonsörer har nytta av samt att arbeta för samverkan och kunskapsutbyte. Stadsporten Citygate AB bildades 1997 av elva ledande medieföretag som ett gemensamt utvecklingsbolag för att utveckla tjänster på internet åt deras ägare.