Junior affärsingenjör sökes till stort energibolag!

Junior affärsingenjör sökes till stort energibolag!

Har du ett brinnande intresse för framtidens energilösnignar med en fallenhet för att driva affärer och ett stort teknisk intresse? Då är detta tjänsten för dig! Ansök redan idag då vi applicerar löpande urval.

Information om uppdraget

Företaget har som mål att senast år 2025 endast producera och erbjuda förnybar och återvunnen energi för att möjliggöra en hållbar framtid. De jobbar bland annat med energileverans, energieffektivisering och energiutveckling. I Sverige arbetar cirka 2100 engagerade medarbetare där du nu har möjligheten att bli deras nästa kollega!

Företaget sitter i Solna. I den här tjänsten finns det även möjlighet att arbeta delvis remote om man önskar. Tjänsten som affärsingenjör innebär mycket frihet under ansvar samtidigt som du har bra stöttning från dina kollegor. Du blir en del av ett härligt team som peppar varandra.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I rollen som affärsingenjör ingår du i ett försäljningsteam som tillsammans ansvarar för både befintlig kundbas, samt att skapa tillväxt genom nya affärer. Du bygger relationer och för dialoger med byggherrar, fastighetsutvecklare och kommuner kring nya fastighetsprojekt. Affärsingenjören är ansvarig över hela processen från tidiga kunddialoger, framtagandet av den tekniska lösningen och design, till avtalsförhandling.

Som affärsingenjör ansvarar du för nyanslutningsprojekt inom ett definierat område och i rollen har du fokus på följande områden:
 • Dialog med kommuner kring översiktsplaner och planprocesser.
 • Dialog med fastighetsutvecklare och exploatörer kring fastigheternas energibehov och därefter kunna dimensionera området avseende fjärrvärme- och fjärrkylaanslutningar.
 • Ta fram beräkningar och affärskalkyler för expansion av fjärrvärme- och fjärrkylanätetsamt tillkommande energilösningar.
 • Föra förhandlingar med de olika fastighetsutvecklarna avseende fjärrvärme- och fjärrkylaanslutningarsamt andra energilösningar.
 • Framtagande och föredragande av beslutsunderlag på interna affärs- och investeringsråd.
 • Upprätta avtal med kund.
Vi söker dig som
 • Högskole- eller civilingenjör inom maskinteknik, energisystem, industriell ekonomi, energi och miljö, teknisk fysik eller liknande.
 • Talar och skriver obehindrat på svenska samt engelska.
 • Du har ett stort tekniskt intresse.
 • Du har ett stort intresse för framtidens energiklimat.
Vidare är det även meriterande om du innehar B-körkort.

I den här processen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du vara en driven person som trivs med ansvar för helheten. Du är innovativ, förändringsbenägen samt har hög analys- och beslutsförmåga. Du förväntas ha en mycket god kommunikativ förmåga då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt. Att bygga och arbeta i nätverk är en självklarhet för dig samtidigt som affärsmässighet är en förutsättning.

Övrig information:
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna. Möjlighet till att arbeta hybrid, både på kontoret och remote.
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se