Junior Revisorsassistent till det växande gasellföretaget MPC Consulting i Stockholm!

Junior Revisorsassistent till det växande gasellföretaget MPC Consulting i Stockholm!

Har du nyligen tagit din examen inom ekonomi och är intresserad av att utvecklas inom revision? Vill du från start arbeta i en bred roll där du får erfarenhet av revision och rådgivning inom finansiell rapportering, civilrätt och skatterätt? Här får du möjligheten att växa in i rollen för att så småningom kunna ta klivet och bli auktoriserad revisor. MPC Consulting har för tredje gången blivit utsedda till gasellföretag av Dagens Industri. Vill du vara med på deras fortsatta expansionsresa?

Information om uppdraget

Academic Work söker för MPC Consultings räkning dig som är målfokuserad och som vill få en bra start i din karriär som revisorsassistent. MPC Consulting står för ett högt personligt engagemang, överlägsen kunskap och innovativa lösningar. De hjälper sina kunder med ekonomiservice, rådgivning och revision. Du välkomnas till ett ljust och luftigt kontor om 42 personer med engagerade och hjälpsamma kollegor, bra stämning och ett öppet klimat. Arbetet sker främst från kontoret som är beläget i centrala Stockholm, ett stenkast från Hötorget.

"MPC Consulting är ett företag som tror på sina anställda, jag känner mig sedd och hörd och har gjort det från dag ett som jag började här. Vill du utvecklas och jobba i en miljö med riktigt bra kollegor så är MPC Consulting verkligen ett toppen-företag att komma in på". Simon Leffler, Junior Redovisningskonsult på MPC Consulting.

Arbetet som revisorsassistent innebär revision av främst mindre och medelstora uppdrag till framförallt tjänsteföretag. Som revisorsassistent arbetar du till en början nära en mer erfaren revisor och stöttar i den personens kunduppdrag. Rollen innebär att hålla en hög servicegrad mot företagets kunder och du har även en tät dialog internt med dina kollegor, som gemensamt arbetar mot samma kunder. Här får du möjlighet att bredda din kompetens inom ekonomiområdet och revision och växa i din arbetsroll som konsult. MPC Consulting satsar på sin personal och du erbjuds därigenom regelbunden kompetensutveckling och utbildning. Du kommer exempelvis att få en gedigen utbildning både internt samt inom FAR Akademi, vilket ger en unik möjlighet att växa in i en bred roll med målet att bli auktoriserad revisor.

"Det roligaste med rollen som revisorsassistent är att jag får arbeta med varierande uppgifter och lära mig nya saker varje dag. Stämningen på kontoret är avslappnad och mina kollegor är hjälpsamma, inga frågor känns dumma att ställa! Det känns verkligen kul att gå till jobbet varje dag och dessutom hittar vi på mycket roliga saker tillsammans. Exempelvis så utnyttjar jag och mina kollegor flitigt Friskvårdstimmen som vi erbjuds på fredagar. Så sammanfattar Revisorsassistent Camilla Nordahl arbetet på MPC Consulting.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och MPC Consultings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos MPC Consulting AB.

Arbetsuppgifter

Rollen som revisorsassistent är ovanligt bred och förutom revision kommer du att arbeta med konsultationer inom finansiell rapportering, civilrätt och skatterätt. Uppdelningen innebär en omväxlande vardag där du får lära dig flera nya delar på kort tid. Du får snabbt eget ansvar att driva ditt eget arbete framåt samt planera din egen tid. Du kommer även få möjlighet att stötta upp dina kollegor i andra team vad det gäller redovisning och hjälpa till med exempelvis avstämningar eller årsredovisningar. Det är viktigt att du som ny delar den gemensamma ansvarskänslan att leverera ett bra resultat och samtidigt skapa goda relationer med kunderna då företaget värderar att leverera kvalitet till kunderna. Detta då du i rollen som Revisorsassistent är ansiktet utåt och representerar MPC Consulting.

"Ledarskapet på MPC Consulting upplever jag som väldigt fritt. Organisationen är platt och det finns ingen som försöker detaljstyra, däremot finns det alltid hjälp och stöd när jag behöver det vilket jag uppskattar". Åsa Rydström, Redovisningskonsult.

Vi söker dig som
 • Är nyutexaminerad med en universitetsutbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning/revision
 • Har som mål att bli auktoriserad revisor
 • Har arbetat med service tidigare och är van vid kundkontakt
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska då arbetet innefattar kontakt med såväl svenska som engelska kunder
Det är meriterande om du
 • Har arbetat inom ekonomiområdet vid sidan av dina studier, dock är detta inget krav
 • Vid ansökan även uppfyller Revisorsnämndens teoretiska krav för att bli auktoriserad revisor
Som person är du ansvarsfull och en duktig problemlösare. Du har ett naturligt sätt att skapa goda relationer till dina kunder samt bidrar till ett gott samarbete med dina kollegor. Vidare är du utvecklingsfokuserad och mån om att uppnå goda resultat i ditt arbete. Då MPC Consulting expanderar är det även viktigt att du är flexibel och öppen för förändringar gällande rutiner och arbetssätt. Din input och ditt engagemang i företagets utveckling kommer att värderas högt!

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse, gärna med start i början av september
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
 • Placering: Holländargatan 10, Centrala Stockholm
 • Kontaktuppgifter: recruitmentstockholmsouth@academicwork.se
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Revision
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MPC Consulting AB är en expanderande redovisningsbyrå som hjälper sina kunder med redovisning, revision, operativ styrning och processförbättring. Idag är de 42 anställda på kontoret och de arbetar som redovisningskonsulter, juniora redovisningskonsulter revisorer och revisionsassistenter.

Strawberry Audit är ett dotterbolag till MPC Consulting som hanterar uppdragen inom revision. Läs gärna mer på Strawberry Auidits hemsida.