Junior Rådgivande Konsult till Optimum Consult

Junior Rådgivande Konsult till Optimum Consult

Har du en utbildning där du har fått kunskap av byggprocessen och tekniska installationssystem i byggnader? Eller har du haft möjlighet att skaffa dig praktisk erfarenhet inom installationssystem? Se hit! Vi söker nu en Junior Rådgivande Konsult till Optimum Consult.

Information om uppdraget

"Det bästa med min roll är att jag får arbeta så pass varierat både när det kommer till arbetsuppgifter och ansvarstagande. I vissa projekt är det jag som är ledaren och i andra projekt är jag enbart med och stöttar upp där det behövs. Så som jag ser vår roll är att våra kunder har ett problem att lösa och vi kommer då in för att ta fram en helhetslösning anpassad för just dem. Optimum Consult är en arbetsplats där jag trivs väldigt bra då vi är ett litet, men sammansvetsat gäng, som alltid tar sig tid för varandra!"

Såhär beskriver Vivianne det bästa med hennes roll som Junior Rådgivande Konsult.

Optimum Consult grundades 2015 av Mats, Jonas och Joel som med spetskompetens inom olika tekniska installationssystem och gedigen erfarenhet inom projektledning och installationssamordning ville erbjuda byggsektorn en samarbetspartner och rådgivare inom tekniska installationssystem. Optimum Consult erbjuder sina kunder bekymmerfrihet och som Junior Rådgivande Konsult kommer du till en början att stötta dina erfarna kollegor i deras olika projekt. En unik möjlighet att samla på dig kunskap och erfarenheter av exempelvis samordning, projektledning och konsulterande inom byggbranschen och installationssystem.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Optimum Consult.

Arbetsuppgifter

Som Junior Rådgivande Konsult kan du komma att arbeta med projekt inom samtliga installationssystem i byggnader såsom El-, Tele-, Kommunikation-, Säkerhet-, VVS-, Klimat och Styr. Du kommer initialt att stötta dina mer erfarna kollegor i deras projekt, detta med målsättningen att med tiden ta dig an egna ansvarsområden och uppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer självfallet att variera beroende på din expertis, uppdragens karaktär och i vilket skede uppdraget befinner sig i byggprocessen.

Du kan exempelvis komma att:
 • Genomföra analyser och beräkningar
 • Se över ritningar, bygghandlingar och byggbeskrivningar
 • Delta och biträda under samordningsmöten
Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för teknik och byggbranschen och som har ambitionen och viljan att göra det som krävs för att bli en riktigt duktig konsult. Du är nyfiken och vill gärna lära dig nya saker!

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörs- eller YH-utbildning inom bygg eller liknande inriktning där du har läst kurser inom byggprocessen och tekniskt installationssystem i byggnader.
 • Har ett genuint intresse för teknik och byggbranschen.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, detta då arbetet kommer att utföras på detta språk.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med tekniska installationssystem i byggnader och då gärna i en arbetsledande och/eller projektledande roll. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet inom projektering och nu vill ta steget och arbeta i en konsulterande roll.

Till denna tjänst söker vi en ansvarstagande person som har förmågan att självständigt driva sitt arbete framåt mot uppsatta mål. Du är engagerad i ditt arbete och gör det där lilla extra för att bidra till bolagets fortsatta framgång. Då du i denna tjänst kommer att arbeta i en rådgivande roll ute hos kund ser vi att du har en god samarbetsförmåga på så vis att du arbetar bra med andra människor och är duktig på att skapa och utveckla relationer. Du har slutligen ett professionellt förhållningssätt och känner dig trygg i sociala sammanhang.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare (provanställning tillämpas).
 • Placering: Stockholm.
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Lisa Löfström
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Optimum Consults önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Optimum Consult är ett konsultföretag med huvudfokus mot byggnadssektorn. Med gedigen erfarenhet och ett omfattande kontaktnät erbjuder de sina kunder bekymmersfrihet i samtliga faser inom uppdraget.

Uppdrag som Optimum Consult utför omfattar bland annat tidiga skeden/förstudier, utredningar, sammansättning av team för att lösa våra kunders behov, projekteringsledning, byggprojektledning, projektledning av installationer, upphandling och stöd under upphandlingen, utvärdering, besiktning samt förvaltningsstöd.