Junior Rådgivande Konsult inom tekniska installationssystem

Junior Rådgivande Konsult inom tekniska installationssystem

Har du en ingenjörs- eller YH-utbildning inom bygg eller liknande inriktning där du har läst kurser inom byggprocessen och tekniska installationssystem i byggnader? Eller kanske har du hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet inom installationssystem? Se hit! Vi söker nu en junior Rådgivande Konsult till Optimum Consult konsultbolaget som med sin kompetens erbjuder byggsektorn rådgivning och stöd inom tekniska installationssystem! Är du en person som inte enbart har stora karriärsambitioner utan som även har drivkraften att göra dessa till verklighet? Skicka in din ansökan redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior Rådgivande Konsult till konsultbolaget Optimum Consult i Stockholm. Bolaget grundades 2015 av Mats, Jonas och Joel som med spetskompetens inom olika tekniska installationssystem och gedigen erfarenhet inom projektledning och installationssamordning ville erbjuda byggsektorn en samarbetspartner och rådgivare inom tekniska installationssystem. Optimum Consult utför spännande uppdrag där de erbjuder expertis inom tidiga skeden/förstudier, utredningar, sammansättning av team för att lösa kundens behov, projekteringsledning, byggprojektledning, projektledning av installationer, upphandling och stöd under upphandling, utvärdering, besiktning och förvaltningsstöd. Optimum Consult erbjuder sina kunder bekymmerfrihet och som junior Rådgivande Konsult kommer du till en början att stötta dina erfarna kollegor i deras olika projekt. En unik möjlighet att samla på dig kunskap och erfarenheter av exempelvis samordning, projektledning och konsulterande inom byggbranschen och installationssystem.

Du kommer främst att arbeta ute på spännande projekt men varje fredag eftermiddag har kollegorna på Optimum Consult som ambition att samlas på deras fina kontor mitt på Kungsgatan i Centrala Stockholm. Teamet består idag av 8 personer som alla är engagerade och arbetar för att utveckla bolaget. Vill du vara med på resan?

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Optimum Consult.

Arbetsuppgifter

Som junior Rådgivande Konsult kan du komma att arbeta med projekt inom samtliga installationssystem i byggnader såsom El-, Tele-, Kommunikation-, Säkerhet-, VVS-, Klimat och Styr. Du kommer initialt att stötta och arbeta med dina mer erfarna kollegor i deras projekt, detta med målsättningen att med tiden ta dig an egna ansvarsområden och uppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer självfallet att variera beroende på din expertis, uppdragens karaktär och i vilket skede uppdraget befinner sig i byggprocessen.

Du kan exempelvis komma att:
 • Genomföra analyser och beräkningar
 • Se över ritningar, bygghandlingar och byggbeskrivningar
 • Delta och biträda under samordningsmöten
Tjänsten passar dig som har ett genuint intresse för teknik och byggbranschen och som har ambitionen och viljan att göra det som krävs för att bli en riktigt duktig konsult. Du är nyfiken och vill gärna lära dig nya saker!

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörs- eller YH-utbildning inom bygg eller liknande inriktning där du har läst kurser inom byggprocessen och tekniskt installationssystem i byggnader.
 • Har ett genuint intresse för teknik och byggbranschen.
 • Har en god ledarskapsförmåga och trivs med att driva och samordna projekt.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift, detta då arbetet kommer att utföras på detta språk.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med tekniska installationssystem i byggnader och då gärna i en arbetsledande och/eller projektledande roll. Det är vidare meriterande om du har erfarenhet inom projektering och nu vill ta steget och arbeta i en konsulterande roll.

Till denna tjänst söker vi en ansvarstagande person som har förmågan att självständigt driva sitt arbete framåt mot uppsatta mål. Du är engagerad i ditt arbete och gör det där lilla extra för att bidra till bolagets fortsatta framgång. Då du i denna tjänst kommer att arbeta i en rådgivande roll ute hos kund ser vi att du har en god samarbetsförmåga på så vis att du arbetar bra med andra människor och är duktig på att skapa och utveckla relationer. Du har slutligen ett professionellt förhållningssätt och känner dig trygg i sociala sammanhang.

Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt.
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare (provanställning tillämpas).
 • Placering: Stockholm.
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskonsult Emelie Gustafsson, Rekryteringsadministratör Sofie Hillborg 08-120 522 85.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Optimum Consults önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS:
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Optimum Consult är ett konsultföretag med huvudfokus mot byggnadssektorn. Med gedigen erfarenhet och ett omfattande kontaktnät erbjuder de sina kunder bekymmersfrihet i samtliga faser inom uppdraget.

Uppdrag som Optimum Consult utför omfattar bland annat tidiga skeden/förstudier, utredningar, sammansättning av team för att lösa våra kunders behov, projekteringsledning, byggprojektledning, projektledning av installationer, upphandling och stöd under upphandlingen, utvärdering, besiktning samt förvaltningsstöd.