Junior Miljökonsult till Otis

Junior Miljökonsult till Otis

Om du är personen, direkt från skolan eller med erfarenhet, som har ett stort intresse för miljöfrågor och vill ta chansen att göra avtryck hos ett globalt företag har du hittat rätt. Vi söker nämligen en Junior Miljökonsult till Otis som vill göra stor skillnad i deras framtida miljö- och hållbarhetsarbete. Vi söker någon omgående så vänta inte med din ansökan!

Information om uppdraget

Otis har i drygt 160 år förflyttat människor genom sina produkter och tjänster, kopplat till exempelvis hissar och rulltrappor, så bara när du läser detta har du sannolikt använt någon av deras produkter. Nu söker vi en person som ska hjälpa dem ta nästa steg i miljö- och hållbarhetsarbete. Ditt ansvarsområde som Junior Miljökonsult är att sätta upp rutiner och processer och policys kopplat till miljöcertifieringar av byggnader och säkerställa att de efterföljs. Ditt arbete kommer täcka hela Sverige, men du utgår från Stockholm. Detta driver du självständigt och kommer tillhöra det nordiska teamet och du kommer ha många energifulla kollegor nära dig som både kommer ge ett trevligt socialt utbyte såväl som att stötta dig för att lära dig och komma in i rollen.

Du kommer att sitta på Otis kontor i Telefonplan i Stockholm, men kan efter april välja att sitta på deras nya kontor i Sätra i södra Stockholm. Uppdraget är med start omgående och sträcker sig 3 månader med chans till förlängning.

Du erbjuds
 • Ovärderlig erfarenhet i att driva miljöarbetet i en stor organisation
 • Insyn i en intressant bransch
 • Att få lära dig mycket och samtidigt få frihet under ansvar
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som Junior Miljökonsult på Otis kommer du driva miljö- och hållbarhetsarbetet kopplat till byggen av deras produkter, exempelvis rulltrappor och hissar.
Arbetet innefattar bland annat:
 • Upprättande av riktlinjer, policys och processer för miljö- och hållbarhetsarbete
 • Identifiera förbättringsförslag och vara sakkunnig inom området
 • Säkerställa att uppsatta processer och riktlinjer följs utifrån riktlinjer
Detta är en perfekt roll för dig som känner att du brinner lite extra för miljö- och hållbarhetsfrågor, snabbt vill komma igång och få en brant inlärningskurva samt bidra till en stor organisations arbete i dessa frågor. Du bygger dessutom ovärderlig erfarenhet inför framtida karriär inom området och kommer få göra avtryck i Otis arbete långt framåt.

Vi söker dig som
 • Högskoleutbildning med inslag av miljö (alternativt att du har examensarbetet kvar och ser detta som passande)
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, då daglig kommunikation kommer ske på båda språken
Det är meriterande om du har relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis inom KMA.

Som person är du:
 • Noggrann
 • Strukturerad
 • Självgående och initiativtagande
Övrig information
 • Start: Februari
 • Omfattning: Heltid, 3 månader med chans till förlängning
 • Placering: Telefonplan, Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Otis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Otis Elevator Company är ett amerikanskt företag som designar, tillverkar och marknadsför hissar, rulltrappor, rullande trottoarer och liknande utrustning. Läs gärna mer på deras hemsida och titta på videon nedan.